Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '08

 
Kategori
Kadın Modası
 

Göze batanlar

Göze batanlar
 

Kadınları rezil eden kıyafet hataları

Beyaz pantolonların içine giyilen renkli çamaşırlar

Beyaz pantolon ve gömleklerin içine zıt renklerde iç çamaşırları giymek, kadınların şıklığını bozan seçimler arasında sayılıyor. Bu detaya dikkat etmemek kıyafet ne kadar güzel olursa olsun görüntünün rahatsız edici olmasına neden oluyor.

Kaçık çorapla dolaşmak

Kaçan bir çorapla dolaşmak bir kadının tüm zarafetini bir anda yok edebilir. Bu yüzden her ihtimale karşı yedek bir çorap taşımak, çorabın kaçtığı noktayı tüm gün gizleme zahmetinden kurtaran bir yöntem olarak öneriliyor.

Çok yüksek topuklu ayakkabılar

Üzerinde yürüyemeyecek kadar yüksek topuklu ayakkabılar giymek kadınları daha uzun göstermekten çok dengesiz yürüyüşleriyle kötü görünmelerine neden olur. Alışveriş yaparken seçilen ayakkabıyla mağazada yürünmesi ve topukların yüksekliği endişe yaratıyorsa satın alınmaması gerekiyor. Çünkü yanlış seçimler bilek burkulmaları ve çok daha ciddi kazalara neden oluyor.

Çok fazla aksesuar kullanmak

Çok fazla takıyı bir arada kullanmak genellikle takılan modellerin farkedilmesini engelliyor ve ortaya karmaşık bir görüntü çıkıyor. Takıların ve renkli tokaların hep birlikte ve uyumsuz biçimde kullanılması başlıca rüküşlük nedenleri arasında sayılıyor

Uygun olmayan ortamlarda dekolte kıyafetler

Kadınların iş görüşmesi ya da diğer ciddi toplantılara uygun olmayacak dekolte kıyafetlerle katılması diğer katılımcılarda istenen şıklık etkisi yerine rahatsızlık yaratabiliyor. Özellikle tercihlerinden rahatsız olan kadınların sürekli kıyafetlerini çekiştirmeleri dekolteyi taşıyamadıkları mesajını veriyor.

Uyumsuz çanta ve ayakkabı

Uyumsuz renk ve modellerde klasik ayakkabı ve çanta kullanmak giyilen kıyafetin şıklığını da gölgede bırakan hatalar arasında sayılıyor. Çanta ve ayakkabının dokusunun, modelinin ve renginin birbirine yakın olması gerekiyor.

Tayt üzerine kısa bluz giymek

Taytların üzerine vücut hatlarının ortaya çıkmasına neden olan kısa bluzlar giymek özellikle fazla kilosu olanlar kişilerde ortaya hoş olmayan bir görüntünün çıkmasına neden oluyor. Bu yüzden taytla birlikte uzun tunikleri n kullanılması gerekiyor.

Kalın vatkalı ceketler

Özellikle seksenli yıllarda yaygın olan vatkaların kıyafetlerde çok kullanılması ortaya doğal olmayan görüntüler çıkarıyor. Kullanılan vatkaların kalınlığı ayarlanmadığında vücut yapısına göre oldukça geniş ve havada duran omuzlar kadınların rüküş görünmesine neden oluyor. (Kaynak: Milliyet)

Modadan çok anlamam çok da barışık olduğum söylenemez. İnsan elbette içinde rahat ettiği ve kendine yakışan giysileri seçmeli. Bunu yaparken de bazı ince detaylara dikkat etmekte fayda var.

Kaçık çorapla gezmek, açık renk pantolon altına renkli çamaşır giymek, tayt üzerine kısa bady giymek yukarıdaki maddeler içinde insanın göz zevkini kaçıranlar arasında kesinlikle ilk sıralarda yer alıyor.

Bunların dışında, genç yaşlı zayıf şişman demeden kadınların göbeği açık kıyafet giyme merakını anlayabilmiş değilim.

Bir diğer anlamadığım konu da düşük bel pantolon olayı. Basende lütfen duran pantolonlar ve görünen görünmeyen çamaşırlar.

ABD dahil bazı ülkelerde düşük bel pantolonun yasaklandığını okumuştum. Bazı firmalar kadınların bu tip kıyafetleri seçme merakları yüzünden kotta düşük bel pantolon imal etmeye başladılar.

Kıyafetin her türlüsünde yasağa karşıyım.

Erkeklerin bizi et yığını olarak görmelerinden hep şikayet ederiz ama kıyafet seçimlerimizde her nedense, “ne kadar çok gösterirsem o kadar kardır” mantığını gütmeden de edemeyiz.

Bazen sokaklarda görüyorum dehşete düşüyorum. Anneler kendi giysileri bir tarafa, kız çocuklarını da çocuk gibi değil de küçük birer kadın gibi giydiriyorlar.

Nedir bu büyüme merakı? Bırakın çocuklar yaşının gerektiği gibi davransınlar giyinsinler oynasınlar. Zamanı geldiğinde zaten genç kız gibi giyinecekler.

:) Nasıl becerdim bilmiyorum ama konu yine dağıldı.

İyi bayramlar...

http://www.esmakahraman.com/goze-batanlar/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..