Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gözlemcinin gözlemcisi

Gözlemcinin gözlemcisi
 

Bu Yolculuk Nereye?


Deli dolu bir çağlayanın uslu uslu akan ırmağa dönüştüğü yaşam yolculuğunda o da herkes gibi okyanusa ulaşmaya çalışıyor. Zaman içinde çok fazla biriktirdi. Gün geldi bu birikintiler ada oldu kendi içinde. Tohum ekti, fidan oldu. Kavurucu sıcaklarda serinletti gönlünü. Bazen dondu yüreği, sessizlik eritti buzlarını, biliyordu her gecenin gündüzle ve her gündüzün de gece ile buluşacağını. Ne varlığa sevindi ne yokluğa yerindi, ikisinin de kalıcı olmayacağını çoktan öğrenmişti. O sadece gönlünü serinlettiği fidanın meyveye durmasını bekliyordu.

Yedi yıl önce başladığı içsel yolculuk her geçen gün daha da içine aldı onu. Koçluğun giderek gürleşen sesinde rengârenk şarkıları duymaya başladı. Şimdiye dek koçlukla ilgili hiçbir şey yazmadı. Onun söyleyeceklerini birileri çoktan söylemiş ve birileri de bunları duymaktan çoktan bıkmışlardı. Öyle birilerine ahkâm kesmenin, beylik laflar etmenin anlamı yoktu onun için, sadece kendisi olmaya çalışıyordu. Önce gözlemci olmayı seçti. Her şeyi yeni baştan keşfetmenin hazzını yaşıyordu. Sonra da gözlemcinin gözlemcisi olmayı seçti. Kendini an be an yeniden oldurmaya çalışırken bedeni, kalbi ve zihni aynı melodiyi söylüyordu:

“Kendin için güzele

Başkaları için iyiye

Evren için doğruya yönel”

Yaşayan en büyük filozof Ken Wilber’ den öğrenmişti bu sözleri. O da bir Baby Boomer idi. Sürekli öğrenme kuşağı olarak da adlandıracağımız Baby Boomerlar, her yaşta herkesten her zaman bir şeyler öğrenmenin keyfini bilir, küllerinden doğmasını da… Bu ruhu hep sevdi, koçluğu da bu ruhu taşıdığı için sevdi ve her geçen gün deneyimlerinden şu sonucu çıkardı:

Son otuz beş yıldır insanlığın kafası karma karışık, her yerde kaos var. Bu durum sisli havada araba kullanmak gibi… Göz gözü görmüyor, insanlar el yordamıyla sezgileriyle ilerliyor. Koçluk insanın önünü görmesini ve etrafındakileri fark etmesini sağlıyor. Bundan daha hayati bir destek olabilir miydi?

Kendini gözleyen bu ırmağın gözlemcilik deneyiminin koçluğa katkısı olabilir diyerek aldı kalemi eline ve paylaşmaya başladı. Fidan ağaç olup çiçek açtı, yakında meyveye duracak.

Ne çok meyveye ihtiyacı var insanlığın.

Hatice Yıldıran (Gözlemcinin Gözlemcisi)

www.iddanismanlik.net

 
Toplam blog
: 5
: 138
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

HATİCE YILDIRAN ( MBA,Koçluk Eğitmeni) Işık Üniversitesi Management Business Administration(..