Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '21

 
Kategori
Müzik
 

Gözler Temmuz'a çevrildi

Konserleri hepimiz çok özledik.. O ambiansı, coşkulu kalabalığı ve sevdiğimiz sanatçıyı izlemek fırsatı artık lüks haline geldi.. Kısıtlamaların kaldırılmasından sonra müzik sektöründen bir haber bekledik, fakat yine müzisyenler hüsrana uğradı.. İntihar haberleri giderek arttı ve artmaya da devam ediyor. Müzik sektörü 1.5 yıldır can çekişiyor. Artık tünelini ucu görünsün müzisyenlere bir ışık tutulsun.. 
 
Haliyle müzisyenler için herhangi bir açıklama gelmedi sanatçılar hareket geçti ve sosyal mecralarında seslerini duyurmayı çalıştı. Enstrümanlarını tellerini kesenleri bile gördü bu gözler.. Maalesef.. En azından müzisyenler için yeni bir gelişme yaşandı.. Sağlık Bakanlığı tarafından; müzisyenlere aşı hakkı tanındı.. Gülşen, Bengü, Gülben Ergen, Merve Özbey, Aynur Aydın, Ece Seçkin, Gökhan Tepe, Hande Ünsal, Ayla Çelik demirbaş isimler oldu.. 
 
Yazın gelmesiyle birlikte yaz konserleri yavaş yavaş belli olmaya başladı. Tan Taşçı ilk paylaşan isimlerden biri oldu. Takvimine baktığım zaman bu yaz hiç oturmaya niyetli değil maşallah.. Temmuz ayından itibaren; Tuğba Yurt, İlyas Yalçıntaş, Funda Arar, Candan Erçetin, Sibel Can, Kenan Doğulu, Buray, Levent Yüksel, Sertab Erener, Demet Akalın, Göksel, Mabel Matiz gibi isimler konserlerine start verecekler.. Fakat konser pandemi kurallarına uyulması şartıyla olacak ve erken saatlerde sonlanacağını söylemek istiyorum gitmek isteyenler için dip not.. 
 
Nostaljik albüm
 
Ünlü müzisyen Emir Ersoy, nostaljik bir albüme imza atmış. '1977' ismiyle yayınlayacağı yeni projesini 25 Haziran'da yayınlayacak. 9 kadın oyuncunun söylediği projede çıkış teklisi 'Olmaz Olsun'u Gülse Birsel seslendiriyor. Albümde; Leyla Lydia Tuğutlu, Gökçe Bahadır, Aslı Bekiroğlu, Seda Bakan, Hande Subaşı, Oya Başar ve Belçim Bilgin'in seslendirdikleri sürpriz şarkıları yer alıyor. Olmaz Olsun, Aldatıldık, Çakkıdı, Başka Bahar,Hepsi Senin Mi, Şarkı Söylemek Lazım, Seni İstiyorum, Kaçın Kurası ve Aşktan Ne Haber albüm için seçilen şarkılar. Eski şarkılara bir nebze olsa özlem duyuyorsanız bu albüm size göre.. 
 
Yemyeşil Sertab 
 
Sertab Erener, kariyerinin 30.yılına özel 'Her Dem Yeşil' adıyla bir best  of albüm projesine başlıyor. Geçmişten günümüze hafızalarımızda yer alan şarkıları farklı düzenlemeler ve okuma tarzıyla bizlerle buluşturacak. İlk çıkış şarkısı 'Sakin Ol' yeni haliyle dinleyicisini şaşırttı. Bakalım bundan sonra gelecek şarkılarda bizi neler bekliyor..
 
Yeni neler geliyor?
 
- Demet Akalın, Sinan Akçıl imzalı yeni şarkısı 'Bi Daha Bi Daha' 21 Haziran'da yayınlayacak.
- Aynur Aydın, Can Deniz Coşkun & Ozan Bayraşa iş birlikli yeni şarkısını yakında yayınlayacak.
- Cenk Eren, 'Repertuvar' albüm serisine Barış Manço şarkılarını ekliyor. 25 Haziran'da yayında. 
- Ayla Çelik, 'Yalancılar' isimli yeni şarkısını tamamladı. 
 
Neler dinledim?
 
  • Sezen Aksu - Deli Divane
  • Gökhan Özen - Bağrında
  • Zeynep Bastık - Yakışır Bana
  • Sefo - Toz Duman
  • Didomido - Yarım
  • Madrigal - Dip
  • Melike Şahin - Nasır
  • Yalın - Yaz Gülü
  • Kalben - Şanssız Mücadeleci
  • Melek Mosso & Aras - Gel Desem de Gelme
  • Emir - Aklımı Oynatıcam
  • Yonca Lodi - Huzurun Rengi
  • Emir Ersoy & Gülse Birsel - Olmaz Olsun
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..