Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

11 Nisan '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Gözler

Gözler
 

Gözlerdir hayatla ilgili ilk bağımız. Tutunmasız ama var olan. Gözlerdir gözümüze yansıyan ışıklarda aşkımız. Önce gözlerimiz parlar biz bile varmamışken aşık olduğumuzun farkına. Her şeyi güzel görmeye başlar kendi yansımasıyla.


Gözlerdedir yüreğimizde hissedip de saklayamadığımız acılarımız. Kimse bilmesin isteriz bazen. Bazen de biliriz bildiklerinde acıtacaklardır bile bile onun için saklarız. Buz gibi demirdendir saydamlığımız o sıra. Gözler var gözümüze gözümüze sokarlar çomakları, ne kadar acıtırsa öylesine fazla parlar onların yansımaları. Sevdayı hiç tatmamış yüreklerin acımasız bakışları.

Gözlerde kırılganlığımız, sevdamız, içine kimseleri sokmaya kıyamadığımız dünyamız... Yüreğimiz kırılır, gözlerimizi indiririz yerlere, ağlamak ağır gelir, ağlarsak billur pırlantalarımız saçılacaktır yerlere. Saçılmasın isteriz saklılarımız gizlilerimiz.

Bazen yalandan bakarız yalancı dünyaya bazen de saydam bir akışkanlık içinde gerçekliğimiz... Hissederiz yalandan bakar karşımızdaki gözlerimize. Anlarız henüz dile dökemediklerimizi de susarız gözkapaklarımızda karanlık gölge. Susar gözlerimiz bakarken canımızın taa içinden sevdiklerimize. Hareketlerimizde o aralar bir ağırlık ki sormayın. Ne hayat sürükleyebilir bizi peşinden ne de biz kaldırabiliriz ayaklarımızı yapıştığımız yerlere. Gülleler gibi ağır gelir o ara hayatı soluklanırken.

Zamanın ilaç olmadığı ne varki! O haller de geçer zamanla. Bir leylak ağacı görürüz delişmen delişmen, aralarına yosma erik çiçekleri katılmıştır bir bakarız ki hayat her haliyle güzeldir. Gözümüzde gerçek sevgiler atar bakışlarımızdan başka gözlere yalansız yalansız. Kafamızı bir kaldırırız biz farkına varmadan hayat peşimizden gelmiştir.

Gözlerdir hayatla ilgili ilk bağımız. Tutunmasız sanırız ve gülerek yanıldığımızı anlarız. Soluk alıp verir gözler bir dinleyin başka daha neler söyler. Saydam bir çıplaklıkta her şeyi görür de bazen susmayı tercih eder. Bazen de bir bebek gözlerinde tam da hayatın göbeğinde dans eden görüntüler.

Hangi renk olursa olsun, içinde aşk varsa eğer, hiç fark etmez kendinin bile fark etmediği henüz, işte en güzel o gözler bakar pırıltılarla hayata ve hayat en çok onlarla mı uğraşır acaba?

Not: Sevgili Sema (Güzel) yazdırdı bana bu yazıyı, ona yorum yazdım kesmedi de.

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..