Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '11

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Gözleri yaşartan bir "kadirşinaslık örneği"

Gözleri yaşartan bir "kadirşinaslık örneği"
 

Bartın Emniyet Müdürü Gümüş, geldiğinden beri yenilikler peşinde


Bayburt’ta iken, Bartın’a atanarak göreve başlayan Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Bartın’da şimdiye kadar Emniyet kadrolarında görev yapmış ne kadar şahsiyet varsa, hepsini bir araya toplayarak, Müdürlük binası koridorundaki duvarlarda birer tablo halinde emniyetçileri teşhir ederek kadirşinaslık örneği veriyor.

Halkın, çok beğenisini kazanan bu çerçeveli fotoğrafları, zaman zaman Müdürlük binasına gelerek seyretmeleri, içlerinde akrabalarını bulmaları, bir duygu seli yaratıyor. İşlerinden birinin, aynen şöyle dediğine şahit oluyoruz "Bu güzellikler, bir kıymet bilirliğin ifadesidir" diyor.

Mesela, benden de istenmişti. Babama ait. Bartın'da görev yaptığı zamana ait resimleri yolladımdı. (Yan ve dik Siyah beyaz resimler) Şimdi onlar, büyütülmüş, çerçevelenmiş, Bartın Emniyet Müdürlüğü duvarlarını, boydan boya süslüyor.

Az buz şey değildir bu olay. Düşünün ki, babanız veya bir başkası, o memlekette görev yapıyor. Bu dünyadan göçmüş amma, o memlekette, bir Emniyet Müdürlüğünün duvarlarını süslüyor şimdi. O emniyetçinin ruhu ne kadar da hafiflemiştir, değil mi? Babanız veya yakınınız, o görev yaptığı Bartın'da hala yaşıyor gibi, emin ellerde. Ki babam, Bartın'ı ve Bartın' lıları çok sevmişti. "Bartın'lılar, kadirşinas insanlardır" derdi hep. Şimdi ise o kadirşinas memlekette, emniyeetin duvarlarından Bartın'lılara bakıyor, Bartınlı'ları görüyor. Biz yaşayan oğullar için ne büyük bir bahtiyarlık. Ne büyük bir saadettir! Ve Bu Emniyet Müdürüne duymamız gelen en büyük şükranımız olmuyor mu bu olay?

Kendisiyle konuştuğumuz Bartın Emniyetinin faal müdürü Gümüş, “Halktan, elinde ne kadar kendilerinin ve akrabalarına ait fotoğraflar varsa, onları halktan istemiş. Emniyete hizmet edenleri bir araya toplamak isteyince de, hiç umulmadık bir coşku ile karşılaşmış: “Mutlu olduk ziyadesiyle tabi, diyor ve devamla, fotoğraflar geldikçe, mutlu olduk tabi. Eski çalışanlarımızı bir arada sergileyerek, birlik ve beraberliğin temellerini atıyoruz. Emniyetle diyalogları pekiştirmeyi esas alıyoruz. Münasebetlerin böylelikle sıkılaşmış olması, tarafları mesut kılıyor. Sıcak ortam hazırlıyor,” diyor Gümüş. Şimdi de Bartın’da mobese kameralarına el atılmış vaziyette.

Şehri boydan boya görecek şekilde dizayn edilen bu kameralar sayesinde, suç oranının azalması esas alınıyor. Polis camiasında ünü, “araştırmacı” olarak ünlenen Burhan Gümüş, gayet mütevazı bir kişiliğe sahip. Üstelik aşırı ihtiyatlı ve titiz. Osmanlı arşivlerine girip araştırma yapmayı seviyor. Halkla münasebetleri gayet düzeyli. Biz orada iken, makamında bir vatandaşla sarmaş dolaş olması, sade ve sadece vatandaşın “ özledim de geldim” demesi, halkla ilişkilerindeki kıstası göstermesi bakımından dikkat çekici. Müdürün böyle can dostlarının daha da olduğu, kendisince de ifade ediliyor.

Boş vakitlerinde ebru yaparak dinlenen, edebiyat denemeleri yapan, istatistiki bilgileri arşivciliği ile renklendiren, Iğdır ve Diyarbakır’daki görevlerinde sonra geldiği Bartın’da işlere dört elle sarılan Burhan Gümüş’ün, şu vecizeleri de dikkat çekici: “ En sevimsiz faaliyet, başkalarının pisliğini temizlemek”, “ Devlet İdaresi düzene girince, kargaşalık bile düzenli bir hale gelir”, “ Rütbe yükseldikçe, kibirlenenler, yangın kulesine çıkınca kendilerini “dürbün” oldum zannedenlerdir.”

Resimde (Altta) Burhan Gümüş, "ebru'ları" ile.

Kendisine ait değil. Beğendikleri ebru bunlar.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..