Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mustafa Çifci Aşk Yazarı

http://blog.milliyet.com.tr/mustafacifci

24 Eylül '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Gözlerin gökyüzü kadınım

Gözlerin gökyüzü kadınım
 

Gözlerin Gökyüzü Kadınım


Gözlerin gökyüzü kadınım.

Sen olmazsan olmazdı kadınım. Hep ağlasan da, bizi güldüren yine sendin. Hep yanımızdaydın sen. Fırtınalı havalarda sığınabildiğimiz liman gibiydi kollarının arası. Bir yan bakışın, bir gülümseyişin, dünyalara bedeldi.  Dilin konuşmasa bile bedenin konuşurdu senin. Hem tarla da çapa yapar, hem de çocuğunu yetiştirip adam edendin. Yuvayı tamamlayan kuş misali, sen olmazsan yuvada olmazdı. Tuttuğun eli ısıtan, narin, sımsıcak ellerin vardı. Eline silah alıp vatan için çarpışan da sendin. İçki masaların da, güzelliğinle insanı büyüleyip sarhoş eden, bazen meze olanda sendin. Para karşılığı bir köle gibi alınıp satılsan da, baş tacı olanda sendin. Olmazsa, olmazdı senin yokluğun. Yokluğunun yerini, hiç bir şey dolduramadı senin. Hiç bir şey senin gibi olamadı. Sen, paylaşılamayacak kadar değerlisin. Bir tanesin.

Sen anamızdın, yârimizdin, sevgilimizdin sen. Bizim her şeyimizdin sen. Yalnızlığımız seninle giderdi. Kimsesizliğimiz büyürdü yokluğunda. Öksüz kalırdık gittiğinde. Korkardık yalnız kaldığımızda, sığamazdık odalara. Seninle aydınlanırdı gecenin karanlığı. Yıldız gibiydi gözlerin. Bir içim su gibi doyumsuz olan sendin. Sen doyumsuzdun kadınım.

Aldırma bize. Biz, böyle gelmiş, böyle gideriz. Değişmeyiz. Kimi zaman şiddet görsen de, tacize uğrasan da kimi zaman, dövülüp sövülsen de, aldırma sen. Saçlarından tutulup yerlerde savrulsan da, boş ver. Ağlama artık, sil gözyaşlarını. Unutma, sen büyüksün. Seni ağlatanları da sen doğurdun! Kavgaların en büyüğü senin için değil mi zaten?  İnsanı insan yapan sevdan yüzünden kana bulansanda, boş ver sen.

Çünkü sen olmasaydın aşk olmazdı.

Sen aşkın kendisisin.

Yaşamın vazgeçilmezi, hayatın tadı sensin.

Aşk sensin kadınım.

Her şey senin isminde güzel…

Sen aldırma bize.

Çünkü sen bir adım öndesin.

Senin yüreğin kocaman…

Sen gökyüzü kadar aydınlıksın.

Hem yanımızdasın, hem de çok uzaklar da.

Sen, çözülemeyen bir gizemsin.

Gizeminle daha da güzelsin.

En çok sen güzelsin.

Senin gözlerin gökyüzü kadınım.

Bakışlarının ardında hep başka dünyaları saklar, her gün yeniden doğarsın.

Gökyüzü sensin.

 Yazar:  Mustafa Çifci- www.mustafacifci.com

 Not: Bu eser Mustafa Çifci’nin kitabından alınmıştır. Telif hakkı yazarına ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası kapsamında her hakkı saklıdır. Yazarın yazılı izni alınmadan kopya edilmesi, çoğaltılması, dağıtılması, özet olarak belli bir bölümün başka yerlerde yayınlanması yasaktır.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 297
: 523
Kayıt tarihi
: 16.04.13
 
 

Yazılarında insanı derinden etkileyen yoğun bir duygusallık, hüzün, karamsarlık ve yalnızlık vard..