Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '15

 
Kategori
Kozmetik
 

Gözlük Kullananlar Nasıl Makyaj Yapmalı

Gözlük Kullananlar Nasıl Makyaj Yapmalı
 

 
Gözlük kullanan bayanlar, bakışlarının gözlük camları arkasında etkisiz kalmasından şikayetçidir, şimdi gözlüklü bayanların nasıl makyaj yaparak bakışlarını etkili hale getirebilecekleri konusunu birlikte öğrenelim.
 
Gözlük makyajının püf noktaları
 
Gözlük kullanan bayanların en çok dikkat etmeleri gereken şey, gözlük çerçevesine uygun renklerle makyaj yapmalarıdır.
Takdir edersiniz ki bazı gözlükler gözleri büyük, bazı gözlükler gözleri küçük gösterir, hal böyle olunca gözlük kullanıcıların makyaj yapım tekniklerde farklılık gösterir.
Gözlük kullanan hanımların karar vermeleri gereken öncelikli konu, göz makyajının mı, yoksa dudak makyajının mı belirgin yapılması gerektiğidir, gözlük kullanan bayanlarda her ikisi birden ön planda olmamalı, aksi takdirde boğuk bir görünüme sahip olursunuz, göz makyajınızda etkili canlı renkler kullanıyorsanız, dudaklarınız daha arka planda olmalı.
 
Gözlük makyajı nasıl olmalı?
 
Gözlüklü bayanlar ciltlerini daha ışıltılı göstermek için mutlaka allık kullanmalıdır.
Dudaklarda kullanacağınız ruj veya parlatıcılar pembe veya kırmızının tonlarından seçilmiş olmalıdır, renkli bir gözlük çerçeveniz varsa ona göre ruj seçmeniz gerek.
Gözlük kullanan hanımların kirpiklerini rimelle daha belirgin hale getirmeleri gerekmekte, rimel kullanamıyorsanız kirpiklerinizi kıvırarak  etkili bakışlara sahip olabilirsiniz.
Kaşlarınızda ise kalem kullanarak gözlük çerçevenize göre şekil vermeniz en uygunu olacaktır.
Eyeliner etkili göz makyajının olmazsa olmazıdır, çerçevenize göre eyeliner çekmeniz çok önemli ( ince çerçevede ince, kalın çerçevede kalın eyeliner gibi)
Gözlük ile gözleriniz küçük görünüyorsa ışıltılı ve parlak renkli far kullanın, hatta farı kaşlarınıza kadar yayarak dışa doğru çıkartın, eyeliner veya göz kaleminizi kirpiklerin dip kısmına uzatarak sürebilirsiniz, böylece gözleriniz daha iri bakışlarınız daha etkili olacaktır.
Gözleriniz gözlükle daha büyük görünüyorsa, yumuşak tonlardaki farı tercih edin, asla kalem veya eyeliner sürmeyin sadece kirpiklerinizi kıvırmak suretiyle belirginleştirin.
En önemli püf noktası da gözlük makyajından önce gözaltına pudra veya gözaltı kremi uygulayarak aydınlatma sağlamanız olacaktır.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..