Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe Bolu’da Son Dakikada Altın Buldu

Göztepe Bolu’da Son Dakikada Altın Buldu
 

Fotoğraf http://www.milliyet.com.tr/boluspor-goztepe-1-2---2155224-skorerhaber/ adresinden alınmıştır.


Geçen hafta Samsunspor’u 2-0 mağlup eden Göztepe, bu hafta da deplasmanda Leroy’un son dakikada attığı penaltı golüyle Boluspor’u 2-1 yenmeyi başardı ve ikide iki yaptı.

Metin Diyadin kanımca bu sefer de sahaya hatalı bir on bir çıkarttı. Emre Aygün’ü yine sağ bekte oynatan Metin Diyadin, Vleminckx’i de yine yedek soyundurmuştu.

Metin Diyadin’in bu Vleminckx kompleksine bir anlam veremiyorum. Vleminckx belki ilk on birde çıktığı son maçlarda gol atamadı ve tutuk gözüktü. Ama Belçikalı futbolcu sadece gol atmakla kalmıyor. Bunun dışında neredeyse bütün hava toplarını alıyor, indiriyor, topu ileride tutuyor. Ayrıca rakip defansı da sürekli rahatsız ediyor.

Yine de Göztepe maça çok hızlı başladı. Daha maçın başında kaleciyi de geçen topu Boluspor defansı çizgiden çıkarttı. Ardından etkili olan yine Göztepe’ydi. Ama golü bulan ev sahibi Boluspor oldu. Sarı- kırmızılı defansın bir anlık hatası, Boluspor’un 8.dakikada Tevfik ile 1-0 öne geçmesini sağladı.

Boluspor’un golünden sonra da pozisyonlar bulan yine Göztepe’ydi. Açık konuşmak gerekirse sarı- kırmızılılar en az 4 ya da 5 net pozisyonu harcadılar ve açık farkla bitirebilecekleri ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattılar.

Metin Diyadin, Vleminckx’i 62.dakikada oyuna aldı. Bu dakikadan sonra da daha farklı bir Göztepe izledik.

Gerçekten de Vleminckx 70.dakikada soldan Mirkan’a kafayla öyle bir top indirdi ki, buna top indirme değil, pas demek gerekir. Mirkan da kale önünde bu pası nihayet değerlendirdi ve Göz Göz’e beraberliği getirdi.

Göztepe, farklı kazanabileceği maçın son dakikalarına 1-1 beraberlikle girmişti ki, aslında günün tutuklarından olan Leroy, sağdan harika bir şekilde ceza sahasına girdi ve rakibi tarafından yere indirildi. Hakemin tereddütsüz çaldığı penaltıyı yine Leroy kullandı ve Göz Göz’ü deplasmanda 2-1 öne geçirdi.

Bir kez daha belirtmeliyim ki Göztepe, çok farklı kazanabileceği bir maçı zor da olsa 2-1 kazanmayı başardı ve iki maçlık bir galibiyet serisi yakalamış oldu. Bu, elbette çok önemli. Ancak Metin Diyadin artık bazı gerçekleri görmeli. Elinde iyi bir kadro var. Bu kadroyu verimli şekilde kullanacak olan da yine kendisi. Vleminckx gibi bir futbolcuyu sürekli yedek bırakırsa onu kaybedebilir. Takımda sağ bek varken Emre Aygün ısrarı neden? Üstelik Boluspor maçında da görüldü ki, futbolcularda aşırı derecede bir son vuruş beceriksizliği var. Bunların giderileceği yerler de antrenmanlar.

Yine iddia ediyorum, bu kadro ligi forse edip şampiyon olarak doğrudan Süper Lig’e çıkabilecek bir kadro. Yeter ki, doğru hamleler yapılsın. Elbette Metin Diyadin sürekli futbolcularla beraber olduğu için takımın içindekileri bizden iyi biliyor. Ama gören göz de kılavuz istemiyor. O nedenle sevgili Metin Diyadin’in bazı ısrarlarından vazgeçmesi, takım adına daha hayırlı olacak gibi geliyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..