Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '16

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe Kazanmayı Hatırladı

Futbol ilginç bir oyun. Bazen teknik direktör değişiyor fakat yeni gelen teknik direktör de kendisinden öncekinin hatalarını devam ettiriyor. Bu durumda da takımdaki sıkıntılar aynen devam ediyor.

Metin Diyadin, son zamanlarda en çok futbolcuları orijinal mevkileri dışında farklı yerlerde oynattığı için eleştiriliyordu. Şimdi aynı şeyi onun yerine gelen Önder Özen yapıyor. Yeni Malatyaspor maçında da aslında sol bek olan Hakan Arslan sol stoperde, sol açık olan Mehmet Erdem Uğurlu sol bekte, santrafor olan Serdar Özbayraktar ise sol açıkta görev yaptılar. Çünkü Önder Özen stoper Giray ile bozuştu ve kadro dışı bıraktı. Pekiyi bundan kim zarar görüyor?

Evet, Fenerbahçe’de Caner’den iyi bir sol bek yaratıldı. Galatasaray’da Olcan Adın, Caner kadar olmasa da fena değil. Beşiktaş’ta Cenk Tosun bazen son 15 dakika sol açıkta oynuyor. Ama bunlar milyonda bir olabilecek sınırlı örnekler. Fakat pek çok teknik direktör aynı mucizeleri kendi takımlarında yaratmaya çalışıyorlar. Aynı Önder Özen gibi. Ama olmayınca olmuyor. Fazla zorlamanın gereği yok. Mehmet Erdem Uğurlu bence Malatya maçında gayet iyi oynadı, ileri çıkışları mükemmeldi. Ama sonuçta o bir sol bek değil. Aynı şekilde Serdar da bence çok faydalı olamadı. Kerem Şeras’ın oyuna girmesi kendisini nasıl belli etti? Bu nedenle yönetimin Giray’la Önder Özen’i bir araya getirip bu sorunu tatlıya bağlaması Göztepe’nin geleceği açısından şart gözüküyor.

Maçta da bu sıkıntılar kendisini gösterdi. Göztepe karşılaşmaya hızlı başlasa da 14.dakikadan sonra oyunun kontrolü tamamen konuk takıma geçti. Çünkü onlar pas oyununu çok güzel oynuyorlardı. Her ne kadar Göz Göz bu yarıda bir iki tehlike yaratabilmişse de asıl önemli pozisyonları Malatya takımı buldu.

Maçın kaderi 60.dakikada değişti. Bence sahanın en iyisi olan Serdar Kurtuluş, Diarra’ya orta yapmadı, resmen pas veri. Diarra da kafayla golü attı. İşte bu golden sonra Göztepe kendisine geldi ve kısa sürede skoru 2-0’a taşıdı. Ardından hakemin uydurduğu bir serbest vuruşta durum 2-1 olunca sarı- kırmızılılar son dakikaları stres içerisinde geçirdiler. Fakat uzatmalarda Malatya kalecisi Vedat’ın hatası ile gelen gol sonucunda Göztepe 6 Aralık 2015 tarihinden sonra ilk defa galip geldi.

Hakemin son derece kötü olduğu karşılaşmada Önder Özen’in oyuncu değişiklikleri yerindeydi. Ancak son dakikalarda Cleyton yürüyemeyecek kadar yoruldu. O nedenle Leroy ya da Diarra yerine Cleyton’u çıkartmayı düşünebilirdi.

Göztepe’nin bu galibiyete çok ihtiyacı vardı. Bu galibiyet futbolcuların kendilerine olan güvenlerini yerine getirecektir. Bu üç puanın daha da anlamlı hale gelmesi için Erciyes maçının kazanılması ve bir galibiyet serinin yakalanması gerekiyor. Fakat şu Giray Kaçar- Önder Özen meselesi de yönetim tarafından bir an önce çözülmeli. Çünkü bu işten en büyük zararı yine Göztepe görecektir.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..