Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '16

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe’nin Giresun seferi

TFF 1. Lig’de zirveyi kovalayan Göztepe, Giresun’daki zorlu mücadeleden bir puanla ayrıldı. Esasen önceden belirtmek gerekir ki, iki takım futbolcuları da birbirlerinden çok yağmur ve zeminle mücadele etmek zorunda kaldılar. Tabi bir de hakem Arda Kardeşler’le.

Gerçekten de Giresun’da yağan yağmur zemini oldukça ağırlaştırmıştı. Maç sırasında yağmur kesilmediği gibi saha da iyice ağırlaştı. Hatta kimi yerlerde top zıplamaz hale geldi. O nedenle karşılaşma teknik mücadeleden çok fiziki bir mücadele şeklinde geçti. İki takımın da böyle bir sahada sakat vermemeleri çok büyük bir şans.

Giresunspor maça adeta 1-0 önde başladı. 2.dakikada gelen bu golde Göztepe defansı ciddi bir kademe hatası yaptı. Özellikle Doğa’nın topun önüne geçmesi gerekiyordu.

Göztepe bundan sonra Giresunspor defansının arkasına top kaçırarak gol bulmayı amaçladı. Bunu da 18.dakikada başardı.

İşte özellikle bundan sonraki dakikalarda sahanın gittikçe ağarlaşması futbolcuları çok zor durumlara düşürdü.

Giresunspor, Göztepe’nin özellikle sol kanadından daha çok gelmeye çalıştı. Nitekim golü de bu kanattan buldular. Mehmet Erdem Uğurlu bence çok iyi bir mücadele verdi. Hatta sahanın en iyilerinden biriydi. Zaten bu futbolcunun kaliteli bir kumaşı var. Fakat orijini orta saha. Buna rağmen geçen seneden beri Göztepe’ye gelen teknik direktörler onu hep sol bekte kullandılar. Ben buna yeni bir Caner yaratma umudu demiştim. Lakin Okan Buruk da Mehmet Erdem Uğurlu’yu sol bekte kullanmaya devam etti. Mehmet de artık yerini yadırgamıyor ve şu an için başarılı.

Gosso, Leo ve Halil zor zeminde dikkat çeken diğer isimlerdi. Gerçi bütün Göztepeli futbolcular ayakta kalmayı başararak önemli iş yaptılar. Ben sadece Doğa’yı çok yetersiz buldum.

Bununla birlikte neredeyse ikinci yarının tamamını on kişi oynayan ev sahibi takım karşısında Göztepe’nin galibiyet golünü bulamaması eleştiri konusu olacaktır. Eleştirilmeyi de hak ediyor. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bunun temel nedeni iyice ağarlaşan sahada futbolcuların ayakta durmakta bile zorlanmalarıydı.

Aynı şeyleri Giresunsporlu futbolcular için de söyleyebiliriz. Göztepe maçını bir çıkış maçı olarak gördükleri ve çok iyi konsantre oldukları belliydi. Fakat istedikleri galibiyeti yine alamadılar.

Yağmur ve zemin dışında futbolcuları uğraştıran bir diğer önemli unsur hakem Arda Kardeşler’di. Arda Kardeşler, verdiği ve vermediği kararlar ile gösterdiği ve göstermediği kartlarla iki takım futbolcularını da çileden çıkarttı. Özellikle Giresunsporlu Özgür Yılmaz’a gösterdiği ilk sarı kart ağır bir karardı. İkinci sarı kartta ise haklıydı. Böylece Giresunspor ikinci yarıyı on kişi oynamak zorunda kaldı. Gökhan Karadeniz’e gösterdiği kartlarda da haklıydı. Ancak özellikle ilk sarı kartta vuruş öncesinde Gökhan Karadeniz’in hakemin barajı kurmasını beklemesi gerekiyordu. Gökhan Karadeniz tecrübesindeki bir futbolcunun böyle bir hata yapması affedilemez.

Arda Kardeşler, bunun dışında yönetimiyle maçı çığırından çıkarttı. İki takım futbolcuları da sağduyulu olmasa sahada çok olumsuz görüntüler yaşanabilirdi. MHK’nin bu hakeme dikkat etmesi gerekiyor.

Kısacası Göztepe’nin bu maçtaki hata ve eksilerini hava ve saha şartları nedeniyle makul görüyorum. Bununla birlikte defansın özellikle yan toplarda yaptığı hatalar ciddi bir uyarıyı hak ediyor. Giresunsporlu futbolcular neredeyse her yan topa vurmayı başardılar.

Göztepe haftaya Boluspor ile önemli bir maça çıkacak. İzmir’deki maç zirve yarışını etkileyebilecek düzeyde. Göztepe, Giresunspor maçındaki hatalardan gerekli dersleri çıkartırsa Boluspor karşısında başarılı olmaması için hiçbir neden yok. Şimdiden güzel ve centilmence bir maç dilerim.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..