Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe Rahat Kazandı

Göztepe Rahat Kazandı
 

Fotoğraf Göztepe Gençlik ve Spor Kulübü resmi internet sitesinden alınmıştır.


Göztepe, kendisiyle aynı puana sahip olan Anadolu Selçukluspor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı.

Hafta içinde kupada Altınordu’ya penaltı atışları sonucu kaybeden Göz Göz, bu galibiyetle üç puanın dışında moral de kazandı.

Açıkçası Göztepe, Konya’daki Anadolu Selçukluspor deplasmanında zorlanmadı. Sarı- kırmızılılar 6.dakikada Enes ve 15.dakikada da Mehmet Ayaz’ın ayağından buldukları gollerle skoru bir anda 2-0’a taşıdılar ve de maçı 15.dakikada tamamladılar.

Gerçekten de Göztepeli futbolcular maçın kalan 75 dakikasında kendilerini hiç kasmadılar. Sarı- kırmızılı oyuncular 15.dakikadan sonra topun arkasına geçtiler ve kontrollü bir oyun oynadılar. Doğal olarak bu 75 dakikalık bölümde top daha çok Göztepe yarı sahasındaydı. Ancak ev sahibi Anadolu Selçukluspor net bir pozisyona giremedi. Bu da iki takım arasındaki kalite farkından kaynaklanıyordu.

Ev sahibi takım zaman zaman oyunu hızlandırmaya çalışsa da son pasları ve son vuruşları beceremedi. Bu nedenle de Anadolu Selçukluspor atakları cılız bir şekilde gelişti. Göztepe kalesinde tehlikeli oldukları anlarda da ‘’ bu da kaçar mı  ‘’ dedirten bir pozisyona giremediler.

Göztepe ise ikinci yarıda Tolga ve Halil’le iki net gol pozisyonu daha buldu.

İşin özeti sarı- kırmızılılar 15 dakikada maçı bitirdiler ve sonrasında da ter attılar. Ancak her ne kadar rahattan da olsa, Anadolu Selçukluspor’un bazı toplarında Göztepe orta sahasını çabuk geçmesi ilerisi açısından dikkat edilmesi gereken bir nokta oluşturdu.

Bu galibiyetle puanını 7’ye çıkarıp ligde dördüncü sıraya yerleşen Göztepe, haftaya sahasında lider Hatayspor’u ağırlayacak. Sarı- kırmızılı taraftalar da bu maçta tribündeki yerlerini alabilecekler. Göztepeli taraftarlar artık daha dikkatli olmalılar. İzmir gibi medeni bir şehrin takımı saha olayları nedeniyle ceza almamalı. Elbette ceza alınan maçın trajikliğini göz ardı edemeyiz. O şekilde kaybedilip küme düşülmesinin ardından taraftarlarda zaten film kopmuştu. Ancak Anadolu Selçukluspor maçının son dakikasına gelinmişken gereksiz yere Karşıyaka’ya küfür edilmesi anlamsızdı. Bu gelenek artık son bulmalı. İlklerin takımı Göztepe’nin taraftarı centilmenliğiyle Türkiye’ye örnek olmalı.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..