Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '16

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe Sonunu Getiremedi

PTT 1. Lig’de 20.haftanın kapanış karşılaşması olan Göztepe – Şanlıurfaspor maçının seyir zevki yüksek ve bol pozisyonlu geçeceğini düşünüyordum. Çünkü geçen hafta Adanaspor karşısında izlediğimiz Göztepe 0-0’lık beraberliğe rağmen futboluyla umut vermişti. Şanlıurfaspor ise devre arasında büyük bir yatırım yaparak neredeyse tüm takımı yenilemiş ve kaliteli isimleri kadrosuna katmıştı.

Fakat maç hiç de umduğum gibi geçmedi. Şanlıurfaspor açısından eleştirebileceğim çok fazla bir şey yok. Göztepe’nin geçen haftaki rakibi Adanaspor gibi sahaya oynatmamak için çıkmamışlardı. Ciddi anlamda oynamak ve kazanmak istiyorlardı. Oyunu çirkinleştirecek hiçbir hareket yapmadılar. Sadece bazı teknik hataları vardı. Onlara da az sonra değineceğim.

Göztepe ise daha kadroların açıklanmasıyla beni hayrete düşürmeye başladı. Geçen hafta iyi futbol ortaya koyan takımda bu hafta Giray cezalı durumdaydı. Bu durumda bir teknik direktörün ne yapmasını beklersiniz? Giray’ın yerine başka bir stoper koyarsınız ve iyi oynayan takımı bozmazsınız. Fakat Metin Diyadin, nedense takımdaki taşların çoğunun yeriyle oynamıştı. Teknik direktör Metin Diyadin’in ne yapmaya çalıştığını anlamak çok zor.

Orta saha oyuncularından Özgür İleri stoperde, Mehmet Erdem Uğurlu ise sol bek mevkiinde görev yaparlarken stoper Cemil Vatansever ve sol bek Hakan Arslan yedek oturdular. Metin Diyadin, büyük ihtimalle Mehmet Erdem Uğurlu’yu sol bek oynatarak sol kanadı ofansif olarak kullanmak istedi. Fakat Şanlıurfaspor’un çok etkili oyuncuları vardı. Nitekim Mehmet Erdem Uğurlu her şeye rağmen bence başarıyla mücadele etti ama öyle çok da fazla bindirme yapamadı. Sonuçta böyle tehlikeli bir rakip karşısında defanstaki üç ismi değiştirmek büyük riskti.

Stoper arkasında servis yapabilecek Gökhan Karadeniz de yedek soyunurken, devre arasında gol umudu olarak alınan ancak hala siftahı olmayan Serdar Özbayraktar ile bu endişe üzerine apar topar alınan Diarra birlikte sahada yer aldılar. İki santraforu sahaya sürmeye bir şey demem ama bu futbolcular var diye Vleminckx’in kadroya alınmamasına izah getiremem. Mirkan’ın yerine pek ala Vleminckx kulübede yer alabilirdi. Hatta ilk on birde bile yer alabilirdi.

Gerçekten de maç başladıktan sonra sahada etkili olamayan, ne yaptığını bilmeyen bir Göztepe izlemeye başladık. Sarı- kırmızılıların şansı, rakip Şanlıurfaspor’un da kendileri gibi yeni oluşan bir takım olmasından dolayı futbolcularının hala uyum sorunu yaşamaları, Tugay Kerimoğlu’nun Süper Lig’den tanıdığımız LuaLua’yı kaleden uzak oynatarak daha çok Ahmet Arslan ve Halil Çolak ile gol bulmaya çalışması, bu futbolcuların son vuruşlardaki başarısızlıkları ve Göztepe kalecisi Gökhan Değirmenci’nin gününde olmasıydı.

Şanlıurfaspor LuaLua’nın şutuyla, hatalı kurulmuş Göztepe defansının arkasına kaçırdığı adamlarla tehlikeler yarattı. Göztepe ise kanatlardaki Leroy, Emre ve ortadan Diarra’nın çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyordu ki, 38.dakikada Diarra’nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşla 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra Şanlıurfaspor inanılmaz bir şekilde oyundan düştü. Göztepe bu arada ikinci golü bulup rahatlayabilirdi. Ama yapamadı.

İkinci yarıda Şanlıurfaspor yine kendisine gelmişti. Fakat Göztepe hala şanslıydı. Çünkü Tugay Kerimoğlu bence Edinho hamlesini geç yapmıştı ve LuaLua da kaleden uzak olunca kendisini bayağı salmıştı.

Metin Diyadin ise son dakikalarda iyice yüklenen Şanlıurfaspor karşısında orta sahayı güçlendirecek değişikliklere gitti. Fakat oyuna giren bu futbolculardan Nahir Besara’nın neden olduğu penaltıdan dolayı 88.dakikada yediği golle yine puan kaybetti.

Şunu kabul etmek gerekir ki, hakem bu pozisyonda çok kolay bir penaltı çaldı. Fakat Nahir Besara da korner kullanılırken Edinho’ya sarılarak penaltıya davetiye çıkarttı. Yani profesyonel bir futbolcuya yakışmayacak amatörce bir hata yaptı. Edinho da penaltıyı aldı.

Şanlıurfaspor iyi bir takım kurmuş. Uyum sorunları var. Bir de Tugay Kerimoğlu’nun yeni bir teknik direktör olmasından dolayı yaptığı bazı taktiksel hatalar var. Bunun dışında özellikle Askar ve Makhtar’ı çok beğendim.

Göztepe ise 6 Aralık 2015 tarihinden beri maç kazanamıyor. Yani tam altı hafta oldu. Metin Diyadin çok iyi bir insan ve Göztepe tarihinde şerefle yer almış bir futbolcu. Aslında teknik direktörlük kariyeri de başarılı. Ama nedense Göztepe’ye geldiğinden beri anlamsız işler yapıyor. Gosso ve Kerem bir bitirici pas veremiyorlar, Gökhan Karadeniz son zamanlarda düzelmişken kulübeye çekildi, Emre ve Leroy kanatlardan top taşıyorlar ama bitirici ortalar çoğu zaman gelemiyor. Gelse de değerlendirilemiyor. Çünkü gerek bu pasları değerlendirebilecek, gerekse de Göztepe’nin pas yapamadığı çoğu zaman başvurduğu uzun topları indirebilecek Vleminckx ısrarla oynatılmıyor. Hatta artık kadroya bile alınmıyor.

Ayrıca geçen hafta Metin Diyadin, bu hafta da futbolcular kötü zeminden şikayet ettiler. Göztepe gibi teknik özellikleri yüksek bir takımın böyle bir zeminde oynayamayacağı zaten belliydi. O zaman iç saha maçları için Manisa’yı kim seçti?

Hiçbir zaman kelle avcısı olmadım. Teknik direktör kıyımına da karşı bir insanım. Ama Göztepe’nin de bu şekilde bir yere varamayacağı açık seçik belli oluyor. Ben en insancıl yolu seçiyorum ve Göztepe adına Metin Diyadin’in bazı ısrarlarından vaz geçmesini umuyorum.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..