Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '17

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe’ye Hayat Öpücüğü

TFF 1. Lig’de lider durumdayken arka arkaya aldığı kötü sonuçlarla sıkıntılı bir sürece giren ve liderlik koltuğunu kaybeden Göztepe, Manisaspor karşısında aldığı üç puanla hayata döndü.

Göztepe’nin zirve, Manisaspor’un ise ligde kalma mücadelesinde olmaları kora kor bir maç izlememize neden oldu.

Gole erken ulaşmayı amaçlayan Göztepeli futbolcular hızlı oynamaya çalıştılar. Ama bunu yaparken hızlı oynamak adına aceleci bir futbol ortaya koydular. Bu da istediklerini elde etmelerini engelledi.

Göztepe, ikinci yarıda daha etkiliydi. Beklerin bu yarıda daha fazla ileri çıkmaları Göztepe’nin futbolunu olumlu yönde etkiledi. Ama Göz Göz’de asıl belirleyici olan Umut Nayir’in oyuna girmesi oldu.

Umut Nayir girdikten sonra sahada daha farklı bir Göztepe vardı. Umut, Jahovic’i de pozitif etkiliyor. Nitekim önce Umut’un daha sonra ise Tayfur’un kafayla ceza sahasına gönderdiği topta fırsatçılığını konuşturan Jahovic, Göztepe’yi üç puana taşıyan golü attı.

Manisaspor da Göztepe karşısında önemli pozisyonlar yakaladı. Ancak siyah- beyazlılar bitirici vuruşları yapamadılar. Çünkü onlar da Jahovic ve Umut gibi bitirici isimler yoktu. Yine de Manisaspor’un başarılı bir mücadele verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu maçta en çok dikkatimi çeken nokta Bornova Stadının bozuk zemini oldu. Bornova Stadı yeni bir stat. İlk defa bu sezon Göztepe tarafından kullanıldı. Yeni yapılan stadın zeminin kısa sürede bu hale gelmesi kabul edilebilir bir şey değil.

Maç fazlasıyla yeniden liderlik koltuğuna oturan Göztepe’nin zirvede kalıcı olabilmesi için girdiği pozisyonları gole çevirme yüzdesini arttırması gerekiyor. Bu anlamda Umut Nayir’in daha fazla süre alması düşünülebilir.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..