Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe’ye Play Off Yolunda Ağır Yara

Geçen hafta derbide Karşıyaka’yı mağlup ederek Play Off yolunda ümitlenen Göztepe, hafta içi mesaisinde karşılaştığı Samsunspor’a 2-1 mağlup olarak büyük bir yara aldı.

Mehmet Aurelio’nun sahaya sürdüğü kadroda kaleci hariç sadece iki stoper savunmacıydı. Onun dışında bekler bile hücumcuydu. Nitekim sarı- kırmızılılar, maçın başlamasıyla birlikte bu özelliklerini sahaya yansıttılar. Göz Göz, oyunu rakip sahaya yıktı. Yani Göztepeli taraftarların uzun zamandır izlemek istedikleri Göztepe sahadaydı.

Fakat Göztepe bu kadar önde oynayınca Samsunspor, ani çıkışlarla Göztepe defansının arkasına attığı toplarda Ofoedu gibi hızlı adamlarıyla ciddi tehlikeler yarattı. Nitekim Samsunspor, bu futbolcunun iki şutunun ardından yine benzer pozisyonlarda iki penaltı kazandı ve 2-0 öne geçti. Bu penaltı kararlarından ilkinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ancak Emre Aygün’ün neden olduğu pozisyon penaltıydı. Aynı şekilde Göztepe’nin Gençer ile bulduğu gol pozisyonundaki ofsayt kararı da doğruydu.

Göztepe, aynı futboluna ikinci yarıda da devam etti. Nitekim 55.dakikada kazanılan serbest vuruşta Gökhan Karadeniz skoru 2-1’e taşıdı.

Sarı- kırmızılılarda en açık biçimde sırıtan futbolcu Cleyton’dı. Aurelio, Cleyton’u çıkartmak için 56 dakika bekleyerek hata yaptı. Cleyton şu haliyle ilk on bir futbolcusu değil. Leroy gibi bir futbolcunun yedek oturtulmasını Göztepe için lüks sayıyorum.

2-1’den sonra Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, yaptığı değişikliklerle geriyi güvenceye aldı ve Göztepe’nin ileri çıkışlarını biraz olsun yavaşlattı. Buna rağmen sarı- kırmızılılar özellikle sağ kanattan Leroy’un ortalarıyla tehlikeler yarattılar. Fakat Diarra ile Maah’ın pozisyon hataları bu güzelim ortaların golle sonuçlanmasını engelledi.

Göztepe yedek kulübesinin bu maçta zayıf olduğu da bir gerçekti. Nitekim bu gerçek oyuncu değişikliklerinde kendisini gösterdi. Bu arada Mehmet Aurelio, Diarra’yı Serdar Özbayraktar ile değiştirdi. Fakat risk alıp Diarra yerine Kerem’i oyundan alıp çift santrafora dönse bence daha iyi olurdu. İsmail Köse değişikliğini ise anlayamadım.

Gökhan Karadeniz’in uzatma anlarında doğrudan kırmızı kart görmesiyse Göztepe açısından hiç iyi olmadı.

Eğer Göztepe yoluna Mehmet Aurelio ile devam edecek ve bu maçta olduğu gibi hücumu düşünen ve göze hoş gelen futbolu oynamayı sürdürecekse öncelikle orta sahada Gosso’nun yanına Kerem’den daha güçlü ve hem defansif hem de ofansif olarak daha verimli olacak bir futbolcu oynatması lazım. İkinci olarak da kadro dışı bırakılan futbolcuların bir an önce affedilmeleri gerekiyor. Çünkü o futbolcular arasında Göztepe’nin işine yarayacak çok kaliteli isimler var. Özellikle Göztepe’nin bu mağlubiyetle Play Off yolunda aldığı büyük yara düşünülürse bu saydıklarımın bir an evvel hayata geçirilmesinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılacaktır.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..