Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Gözü oyulacak adamlar...

Oturmuş bir çay bahçesinde... Kitabınızı okuyorsunuz. Başınızı bir kaldırıyorsunuz... Tam karşınızda... Gözünü dikmiş bakıyor. Başınızı çeviriyorsunuz öte yana... Sonra kitabınıza dönüyorsunuz tekrar... Ama göz hapsini üstünüzde hissediyorsunuz... Ağır mı ağır.

Biraz sonra bir hareket oluyor karşı tarafta... Başınızı kaldırdığınızda görüyorsunuz ki beklediği kadın gelmiş... Bir iltifat... Bir yapmacıklık... Gözünün bir ucu hala sizde.

Ya da denize gireceksiniz tam... Şööyle bir "çaktırmadan" zannettiği bakışlarla tepeden tırnağa soyuyor sizi... Soyulacak ne kalmışsa artık... Ona göre "bakış" sadece... Ama çıplak hissediyorsunuz kendinizi nedense... Yanında da eşi veya nesi olduğunu bilmediğiniz bir kadın var... Sözde eleleler... İçinizden "Yanındakine bak... Senin seçimin o" demek geliyor... Diyemezsiniz... Kadının suçu ne... O incinir.

Markette alış-veriş yaparken... "Onlardan biri" gelir yanınıza... Elinize aldığınız -dondurma mesela- ürünün hangisinin daha güzel olduğunu anlatarak... Seçmeye başlar sizin için... Bu arada ne kadar lezzetli olduğunu anlatırken... Bir tuhaf bakışlar vardır gözlerinde... Ve o sırada fark edersiniz ki... Kadının biri adamı aramaktadır harıl harıl... Ve gelip gördüğü manzara sizi suçlar bakışlara dönüşür... O yanındaki "adamdan" emindir hep nedense.

Sigorta atmıştır... Ana şalterden... Açmak için elinizi tam uzatırsınız... Arkadan bir ses "Siz zahmet etmeyin, ben bakayım". Şöyle bir şaşkın bakarsınız. Zahmeti ne ki... Altı üstü bir buton... Yukarı kaldıracaksınız. Ama öyle bir bakarak söyler ki bunu... Sanırsınız o anda dünya harikasına bakıyor. Oysa tanıyorum uzaktan... Çok hoş bir eşi var aslında.

Arabanız tekler bir nedenle... İner bir bakmak istersinzi... ne mümkün kaportaya el atmanız... Bir anda btitiverirler yanınızda. Gerçekten yardım edeceklerin yanında hemen fark edilirler. Eli arabanın kaportasında... Gözü sizdedir çünkü.

Göze yasak yoktur... Bilirim. Ama bakmaktan bakmaya da fark var.

Öylesine bir bakmak...

Soyup... Hayallere dalmak.

Çok farklı iki eylem...

Tepkileri de farklı olacaktır kuşkusuz... Gerek yanınızdaki kişi... Gerekse eylemde bulunduğunuz insan tarafından.

 
Toplam blog
: 139
: 1916
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

Bana biri kendini anlat dese, susar kalırım. Her konuda çılgın bir istekle konuşan ben, işte o anda ..