Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '19

 
Kategori
Futbol
 

Gözümde Canlanır Koskaca Mazi

     Pazar akşamı çokta erken olmayan bir saatte oynanan maç bize 2013-2014 yılından hatıralar sundu. O sezonun şampiyonluk alemet-i farikaları olan son dakika golü özellikle Nabil Dirar'ın golü birden çok son dakika golü canlandırdı gözümde .Webo Başakşehir, Egeemen Bursa, Emenike Kayseri gibi .

       Maça eksiklerin etkisiyle tutuk başladı Fenerbahçe. Zaten yamalı olan defans hattı İsla'nın da sakatlanmasıyla sadece asıl mevkisi stoper olan Zanka dışında ortasaha elemanlarından devşirme şekilde kuruldu. Bi önce ki maçta Emre ile uyumlu oynayan Ozan sağ beke kayınca orta alan Emre ve Tolga'ya kaldı. Tolga Ozan'ın yaptığı işleri yapamasa da görevini yaptı hatta ilk golün asisti çok güzeldi. Maç sonu istatistiklerine baktığımızda kendisinden beklenmeyen derecede iyi isabetli pas yaptığı görülüyor temposu zaten sorunlu değil. Almanya'da oynarkende en çok koşan orta saha oyuncusu seçilmişti defoları daha çok pasla oynama ve alan parselazasyonu, buna rağmen iyi bir maç çıkarttı. Tabi Arda Mossoro yumuşak orta sahasının buna izin vermesi de işin başka bir boyutu.

         Okan Hoca planı taze bek Ozan üzerine kurmuş hatta Elia sakatlandığında ben Arda'nın kenara gelip ortasahaya dirençli birini alacağını düşünmüştüm ama zayıf olduğunu düşündüğü sağ tarafa kurmuştu. Kerim Frei hamlesini bu açıdan degerlendirmek lazım. Fenerbahçe bu kalabalık içinde dahi olsa pozisyonlar buldu ama gerek stoper hatası gerek konsantrasyon hatasından güzel bir gol yedi. Devreyi yenik kapadı 

          İkinci yarıda özellikle 45-60 arası Fenerbahçe nin oyunu tutuklaştı mesafeler açılmaya başladı . 60 dan sonra gol ihtiyacı ile yüklenmeye başlayan Fenerbahçe ve topu rakibe bırakan Başakşehir vardı.Baskıdan çıkıp hızlı hücumlarla pozisyonlar buldu . Bence kırılma anı Visca'nın direkten dönen şutuydu.Etkisiz , pas oyununu beceremeyen Rodriges çıkıp Ferdi girince ve Zach hamlesi zaten maç boyu  yüksek toplarıda indiren Vedat sayesinde Fenerbahçe nin rakip sahada kalmasını sağladı.Buna Awaziem dışında tempolu oyuncu olmaması da sebep oldu.Awaziem o kadar yoruldu ki Dirar'ın golünde kaptırdığı top takip edememesi çok barizdi.Okan Hoca  nasıl müdahale etmedi çok ilginç. Tartışılan Başakşehir kariyerinde Fenerbahçe galibiyeti almak için yaptı bence Furkan değişikliğini buna bağlıyorum

             Kruse çok etkisizdi topla ilişkisi, oyun aklı çok yüksek onun emarelerini belli ediyor attığı yada denediği paslarla özelllikle 47. dakikada denedeği bir pas var olmadı ama saha görüşü konusunda bize fikir verebilir. iyice kayboldu pazar akşamı sahada . Dirar sol bekte gerekli katkıyı yaptı ama Visca karşısında çok zorlandı ve defoları ortaya çıktı .Okan hoca planı sağ taraf yerine Jailson ile Dirar arasına yapsa belki başka fırsatlarda bulurdu . Ama 90 artıda deparı , ceza sahası koşusu top istemesi kafası hepsi çok değerli takım için.

             Gelelim Vedat'a .Ciğersiz forvet almış Fenerbahçe .89. dakikada kendi cezasahasının sağından top çıkardı rakibe pres yaptı.Sanırım yıllar sonra eksiklerine rağmen çok iyi bir santrafor yakaladı Fenerbahçe .Emre herzaman ki gibi hala Türkiye' nin en iyi orta sahası. Kaptanı 10 yıl gençleştirebilsek keşke yeri çok zor dolacak futbol kalitesi anlamında.

            Çok zor bir deplasmandan ligin başında galibiyetle ayrılmak , bunu istemek son dakikada ceza sahasında 5 kişi olması birlikte sevinmeler bunlar çok değerli takım olma yolunda . Yeni bir takım sonuçta Fenerbahçe. Uyum süreci atlatılana kadar firesiz gidebilmek özellikle devre sonuna doğru elini rahatlatacaktır.

          

 
Toplam blog
: 5
: 53
Kayıt tarihi
: 04.11.11
 
 

kamuda memur olarak çalısıyorumm.futbol ve hayata dair izlenimlerimi paylasmak istiyorum belki do..