Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Gözümüzü bir açalım, ne olur…

Gözümüzü bir açalım, ne olur…
 

Kaynak:İnternet


Sağlık konusunda ki gelişmeler ciddi anlamda canımı sıkıyor, daha da çok sıkacak gibi gözüküyor, bilemiyorum bu konuda siz neler düşünmektesiniz, sıkıntınız var mıdır, yok mudur, bir eliniz yağda diğer eliniz balda mısınızdır, ancak sağlık bu şakaya gelmiyor, bir aspirin, bir vitamin ile iş bitmeyebiliyor, hani fazlasını yaşamasın ister gönül hiç kimse elbette, ama yaşam bu, yaşanıyor işte bir şekilde…

Biliyorsunuzdur artık, belli bedeller ödüyoruz ilaç katkısı, poliklinik ve anlaşmalı hastanelere farklı şekillerde, bilemiyorum memnun musunuz bu hallerinizden, memnunsanız gelir düzeyiniz gayetle yerindedir, sağlığınız da öyle, Allah bozmasın, lakin memnun olmayan pek çok kişi var bu ülkede, bir de onlara sormak lazım!

Şimdi, eğri oturup doğru konuşmak var ya, anne babası sigortasız çocuklar on sekiz yaşına kadar devlet tarafından bakılıyorlar, tam emin değilim ne ölçüde ücret ödüyorlar, hiç yoktan iyidir, bu tartışılmaz!

Ancak, kaşıkla verip sapıyla alma diye bir atasözümüz vardır ya, hah işte, demek istediğim o ki, gözümüzü cidden dört açalım, bugün sağlıklı olmamız bu gelişmelere kulak tıkamamıza neden olmasın ne olur, yarın hangimizin başına ne geleceğini kim bilebilir ki?

25 Kasım günü doktorlar acil dışı hastalara bakmayacaklar, gerekçeleri ne biliyor musunuz? Yok, tam gün çalışmaya falan karşı olmak değil, sağlık sektöründe oynanan oyunlar!

Ahh, siyasetçilerin kaçı Hipokrat yemininden anlar?

Hattı zatında eczaneler de dolayısıyla iş yavaşlatacaklar!

……

Şimdi, çok mutlu olacağınız bir haber veriyorum sizlere: 4/12/2009 tarihinde ilaç fiyatları indirime girecek!

Mesela beş lira ise şu an bir ilaç, üç lira olacak!

“Hükümetimiz çok yaşa!” demeden önce, bir de şuralara dolanalım isterseniz:

Eczanelerin ellerinde olan tüm ilaçların bedelleri, KDV’leri giriş fiyatına göre olunca, 4 Aralık günü istisnasız tüm eczaneler ellerinde bulundurdukları ilaçlar yüzünden mağdur durumda olacaklar!

Sizi bilemem, ancak oğlumun alması gereken ilaç eczanede bulunmadığında, yaşayabileceği travma ve sonrasında intihar girişimini durduramazsam eğer, pardon, sorumlu olarak kim ve kimleri bulmam gerekir bu durumda karşımda?

……

Eczaneler ile geçen yıldan beri, hatta elbette daha öncesi, bakmayın farkında oluşum ayyuka çıktığı zamandır, oysa kim bilir yatırımları ne zamanlar öncesi yapılmıştır, bir muhabere var ki, insan anlayamıyor ne diye eczaneler yok edilmek isteniyor?

Hem de hükümet tarafından!

Yani, hükümetin eczanelerle ne alıp veremediği var? İnsanın aklı almıyor?

……

Hani ilaç fiyatları indirilecek diye bir muştu vermiştim, hadi diyelim eczaneler bir gecede çok paralar kaybedecek, aman bize ne diyelim ve geçelim, peki doktorların derdi ne sizce?

……

Ben size bir şey söyleyeyim mi, sağlık sektör olarak algılanmakta artık!

Devlet güvencesi diye bir şey söz konusu değil!

Hani pek güzel, ne güzel, annesi ya da babası sigortasız olan çocuklar sağlıksız kalmıyorlar, bu bedelden geçtim ben, helal hoş olsun onlara, lakin her şeyin bedelini vatandaş olarak ödememize karşın ahkam kesmesin ne olur yetkililer!

Hastane katkı payı, ilaç katkı payı, istediğiniz ilaç yerine ödenen fark, kaç para ödediğinizin farkında mısınız? Üstelik de sigorta olarak maaşınızdan kesilen bilmem kaç lira sonrasında!

Ahh, durun, serzenişlerim henüz daha bitmedi, hani ilaç fiyatları düşürüldü diye alkışlamaya hazır olanlar var ya, az bir süre sonra emeklilerin ödediği yüzde on ilaç katkı payının yüzde on beşe, çalışanların yüzde yirmisinin de, yanlışım olmasın, otuz muydu, yirmi beş miydi, çıkartılmasına; yatan hastalardan dahi katkı payı alınması ve dahi işten çıkarılan kişilerin belli bir süre tedavi ve ilaç alımları durumlarının dahi yok olacağını söylesem…

Alkışlamaya devam eder misiniz?

……

Ahh, yoksa siz hiç hasta yakını olmadınız mı?

Hastanız ölüm ile cebelleşirken, para bulmak zorunda kalmadınız mı, oysa yıllarca hizmet ettiği bir devletten emekliyken!...

Neyse… Alkışlayanlar, ya sırtlarını dayamışlardır bir yerlere, ya da hiç hasta olmayacaklarına inanmaktadırlar!

Ne diyeyim, neyin kimin başına geleceği belli değildir!

Sac ayağı gibi, hele ki sağlık konusunda, aslında rant olarak bakılırsa en karlı olanıdır, vatandaşın üç kuruşuna göz dikiliyorsa, ahh ben daha ne diyeyim!

Bir ilahi adalet vardır elbet, ne zaman vuku bulur bilinmez, lakin birde anayasal adalet vardır ki, vuku bulması için zamanı beklemeye hacet yoktur, anayasal bir düzende!

Gülgün Karaoğlu

Kasım,24/09

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..