Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gri insanlar

Sokaktaki 100 kişiye sorsak; ensevdiğiniz renk hangisidir? Cevap verenlerden hiçbiri gri demez sanırım ... Mavi, kırmızı , beyaz, pembe, yeşil, siyah cevaplar arasında vardır ama gri yoktur...

Psikologlar dergi sayfalarında, gazete köşelerinde sevdiğiniz renge göre kişilik tahminlerinde bulunurlar. Bunların içinde de yoktur gri rengi sevenler şöyledir ya da böyledir diye bir ibare.
Bence; gri, gizlenmişliğin, farkedilmemenin, kabullenmişliğin rengidir. NEDEN Mİ?
Çünkü gri ne siyahtır ne bayaz... Siyah ile beyaz arasına sıkışmıştır. İkisinden de izler taşır ama orijinal değildir.

Okullarda tercih edilen öğrenci ve işçi kyafetlerindendir. Çünkü; Kiri gizler , tozu emer, lekeyi belli etmez. .Ayrıca diğer renklerde olduğu gibi harekete geçirici , canlandırıcı , enerji verici ya da dinlendirip sakinleştirici vs. özellikleri olmadığından kurallara uymak ve uydurmak için ideal bir seçimdir.

Çalışanların iş hayatında kullandıkları takım elbiselerde vazgeçilmez renktir gri takımlar. Toz ve leke sorunlarına karşı biçilmiş kaftandır. Kişiliğiniz hakkında patronunuza ya da anlaşma masasındaki karşı tarafa sizinle ilgili ipucu vermez... Gösterişten uzak , sıradan, olması gerektiği gibi, normal bir vatandaş imajı çizer sizin için.... Oysa bir siyah takım öylemidir; daha heybetli, güçlü , ağır, dokunulmazlığı olan, imajı vermez mi? (Hatta o sebepten değil midir ki, makam arabalarının siyah oluşu )

Yani griyi hayatımızda bu kadar çok kullandığımız halde en sevilen renk sorusuna cevap olarak veremeyiz ...

Bir de gri insanlar var hayatımızın içinde tıpkı gri renk gibi onlar da her yerdeler. Ama sorsanız, en sevdiğimiz ya da olmak istediğimiz örnek alınacak insanlar grubuna dahil değillerdir. Gri insanlar sizinle herşeye evet derler. Her fikre katılırlar... Sonra başka bir ortamda da onlar diğerleri gibi düşünüp , onları haklı buluyor olurlar...Gri insanlar her düşünce ve durumda o ortamın renkleri içinde kaybolur onlar gibi olurlar. Sivrilmekten, kendileri olarak ortaya açıkmaktan korkarlar. "NEME LAZIM "cıdırlar . Siyah - beyaz , Açık - koyu tercihi yapamaz ortada kalıp hepsinden olurlar ki ; kimseye hedef olmasınlar. Onlar, herşeyi kararında severler! . Dikkatleri üzerilerine çekmeye, eleştirilmeye , öncü olmaya cesaretleri yoktur.

Gri insanlardan liderler, yöneticiler, öncüler, kahramanlar çıkmaz. Hatta başınız sıkıştığında"GRİ İNSANLARA" akıl danışıp fikir sorsanız orijinal bir fikirleri bile yoktur. Onlar fikir insanı değil uyum insanıdır!

Ve ben gri insanları pek sevmem... Uyumlu oldukları için değil tabiki... Onlar herşeye uydukları; bir kriter, bir tarz belirleyemedikleri için. etrafınıza bir bakın ne kadar çok gri insan var değil mi?

Oysa ki gelişen toplumlarda gri insanlardan ziyade , değişik ve çok renkli insanların oranı fazla olmalıdır...

 
Toplam blog
: 2
: 2786
Kayıt tarihi
: 13.11.06
 
 

1979 Karabük doğumluyum. Sakarya'da sosyal bilgiler öğretmeni olarak 5 yıldır görev yapmaktayım. Evl..