Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gribe ve nezleye karşı bal, zencefil ve limon kürü

Gribe ve nezleye karşı bal, zencefil ve limon kürü
 

Malum karakış geldi çattı. Ortalık grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklardan kırılıp geçiyor. Bu hastalıklardan kurtulmak için doktora gitsen de, en iyisi istirahat etmek. Tabi bu arada bitkisel çaylarda yararlanmak gerekiyor.

Bunlardan birisi de, öksürük,  grip ve nezle gibi hastalıklara karşı koruyucu kalkan olan bal zencefil limon kürü tam bir şifa kaynağı…

Yurt dışında birçok uzman tarafından şiddetle önerilen bir karışımdır. Özellikle kış aylarında hasta olan veya olmayan herkesin yapması için tavsiye edilir.

Hiç bir zararı veya yan etkisi yoktur.

Tam bir doğal takviye ve koruyucu kalkandır.

Grip, nezle, öksürük, mide üşütmeleri, soğuk algınlığı ve vücut direncinin düşmesine karşı mutlak surette bu kür tüketilmelidir.

Evimizde sürekli bulunan 3 malzeme ile kolaylıkla hazırlanabilmesi ve virüs salgınlarının arttığı kış günlerinde doğal antibiyotik takviyesi, koruyucu kalkan olması sebebiyle fazla rağbet gören popüler bir karışımdır. İşte bal, zencefil ve limon ile hazırlanan mucize karışımın faydaları;

Bal zencefil Limon Karışımı (KIŞ KÜRÜ) Neye iyi gelir – Faydaları nelerdir?

  • Salgın hastalıkların fazla olduğu dönemlerde (özellikle sonbahar ve kış aylarında)bal zencefil limon kürü tüketirsek hasta olma riskimizi azaltabiliriz.
  • Öksürük tedavisinde kullanabiliriz, öksürüğü azaltır ve keser.
  • Mide bulantılarına ve üşütmelere karşı tedavi edicidir.
  • Nezle ve gribe çok iyi gelir.
  • Vücudun direncini artırır.
  • Virüsleri öldürür, vücudu virüslere karşı korur.

Kış Kürünün Yapılışı için Gereken Malzemeler;

  • Orta boy 1 adet taze zencefil
  • Yeterli miktarda doğal bal (maddi imkânınız yeterli ise mutlaka kara kovan balı tercih edin. Yoksa güvenilir bir yerden doğal bal da alabilirsiniz.)
  • Orta boy 1 adet limon
  • Orta boy kavanoz
  • İsteğe göre 1 adet çubuk tarçın

Kış Kürünün Yapılışı:

*  Zencefilin kabuklarını soyduktan sonra ince ince dilimliyoruz. (rendeleyebiliriz de)Dilimlenen zencefil kavanozun en altına yerleştirilir ve üzerine jülyen (kibrit çöpü şeklinde doğranmak olarak da ifade edilir) şekilde dilimlenen limon ilave edilir. Limonu ekledikten sonra üzerine bal da ilave edilerek kavanozun kapağı sağlam bir şekilde kapatılır ve buzdolabına koyulur. Arzuya göre kavanozun içine 1 adet çubuk tarçın da eklenebilir.

* En az 24 saat geçtikten sonra kür hazır olacaktır. Ne kadar fazla beklese o kadar güzel olur. Bal zencefil limon kürü buzdolabında ortalama 2 ay muhafaza edilebilir.

* İsterseniz tek başına her gün tüketilebilir. İsterseniz de çaya karıştırarak tüketebilirsiniz. Zencefil limon bal kürü dolabınızda her zaman hazır olursa hem çayınızı tatlandırmak için hem de boğazınızı yumuşatmak ve salgınlara karşı sürekli korunmak için tek başına tüketebilirsiniz..

Afiyet olsun…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..