Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '16

 
Kategori
Kitap
 

Grinin 50 Tonu okumaya değmez

Grinin 50 Tonu okumaya değmez
 

Geçen yıl filmi ilk çıktığında Türkiye dahil tüm dünyada özellikle kadınlar çok rağbet etmiş çok bahsedilmişti. Ne filmini görmüştüm ne de kitabını okumuştum. Son zamanlarda bazı kadın ilişkiler Koçları / psikologların erkeklere :" kadın psikolojisini ve cinsel fantezilerini öğrenmek istiyorsanız, mutlaka okumalısınız. Erkeklerin kadınlar hakkında bu kitaptan öğrenecekleri çok şey var" demeleri üzerine kitabı okumaya daha doğrusu İngilizce audiokltabını dinlemeye karar verdim.
 
İlk iki saatini dinledikten sonra iddia edilenin tersine hiç gerçekçi olmadığını, erkeklere kadınları anlamada hiçbir ders vermediğini ve başkaları için ilginç olsa da benim için son derece sıkıcı olduğuna karar verdim ve bıraktım.
 
Erkeklere ders vermek bir yana saf erkekleri kadınları etkilemek için çok yanlış yaklaşım tarzları ile yanıltıp zarar verebileceği kanısındayım. Bu Romanın kahramanı olan erkeğin kadını etkilemek için kullandığı yöntem gerçek hayatta İşe yaramaz. İlişkiler Koçlarının / psikologların erkeklere kesinlikle yapmayın kadınlar itici bulur dedikleri hatalardan bir çoğunu yapıyor. Örneğin, kadını kahve içmeye davet ettiği ilk çıkmalarında kadına son derece kişisel bir çok soruyu peş peşe soruyor, sorguya çekiyor. Daha sonra postadan ona son derece pahalı hediyeler yolluyor; bulunması zor eski yazarların orijinal kitapları. Kadın da gittikçe ona daha aşık oluyor.
 
Yeni tanıştığı kadına peş peşe bir çok kişisel soru sormak da, pahalı hediyeler alarak parası ile etkilemeye çalışmak da gerçek hayatta bir çok erkeğin yaptığı hatalardandır. Çoğu kadın bu tür erkeklere çekim duymaz tersine itici bulur. Erkekten pahalı hediye almaktan hoşlanabilir ama bu pahalı hediyeleri gönderen erkekten hoşlanmaz :" benim ilgime muhtaç, karakterine güvenmiyor, ilgimi satın almak istiyor " diye düşünür. Pahalı hediyelere ilgi gösteren kadın tipi " gold digger" denen erkeklere kendisi için para harcatmaktan zevk alan kadın tipidir. Erkeğe değil onun kendisi için para harcamasına ilgi duyar. Bunu yapan erkek te kadının ilgisini kazanmak için karakterine güvenmeyen erkektir.
Amacınız gerçekçi olmayan bir romanı okuyarak eğlenmekse ve bu tür romanlardan hoşlanıyorsanız Grinin 50 tonunu okuyun. Ama kadın - erkek ilişkileri hakkında ders çıkarmaksa okuyarak hiç vakit kaybetmeyin. Ne erkelere ne de kadınlara kadın - erkek ilişkileri ve psikolojisi hakkında verebileceği bir ders yoktur.
 
 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..