Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '14

 
Kategori
Kitap
 

Grinin Elli Tonu ! E. L. James

Grinin Elli Tonu ! E. L. James
 

Grinin Elli Tonu kitabının Rusça baskısı


E.L.James’in yazdığı üçleme: "Grinin Elli Tonu", "Karanlığın Elli Tonu", "Özgürlüğün Elli Tonu" şimdiden 37 ülkede 70 milyon satmış ve yazarın ve eserlerinin bir anda dünyada en çok konuşulan konu ve kişiler arasına girmesini sağlamıştır. Yazdığı romanların "erotik" olduğu hatta örneğin; Rusça baskısının üstünde +18 uyarı olduğu (ilginçtir, Türkçe baskısında bu uyarı yok!) doğrudur. Londra'nın batısında senarist kocası Niall Leonard ve iki erkek çocuğu ile birlikte sade bir hayat süren İngiliz yazar, eserlerinde erotizm ile ilgili sırlara ve gerçeklere vurgu yapmaktadır. Tüm dünyada farklı kültürlerden insanların ilgisini çeken kitabın ana teması; erotizmin çiftler arasına konuşabilir hale getirilmesi, uçuk gibi gözüken fantezilerin ilişkiye renk katabileceği, uygulanmasının mümkün olduğu ve cinsel arzuyu artırabileceğidir.

Üçlemenin ilk kitabı olan "Grinin Elli Tonu"; edebiyat öğrencisi Ana Steele’ın, okul gazetesi için işadamı Christian Grey'le röportaj yapmaya gitmesiyle başlar. Christian Grey hem başarılı bir işadamı, hem yardımsever biri hem de genç ve yakışlıklıdır. Ana, Christian’dan çok etkilenir. Çok geçmeden, ilginin tek taraflı olmadığı, Christian’ın da Ana’dan etkilendiği ortaya çıkar. Ana güzelliği, zekası ve özgür ruhu yanında halen bekaretini koruyacak kadar masum biridir.

İlk buluşmadan sonra birbirlerini tutkuyla arzulayan, ideal özelliklere sahip bu iki genç birlikte olurlar. Ana’nın bekaretini kaybetmesine neden olan bu birliktelik sonrasında, ilişkinin devamı için Christian’ın bazı şartları vardır.

Ana, birlikteliklerinin devamı için bir sözleşme imzalamak zorundadır. Bu sözleşme hem bir gizlilik anlaşmasıdır hemde ilişkilerinde birbirlerine nasıl davranmaları gerektiği konusu tüm açıklığı ile belirtilmektedir; hangi sürelerle görüşecekleri, Ana’nın ne şekilde giyineceği, uyku düzeni, ne yiyeceği, cinsel ilişki esnasında hangi davranışların serbest ve yasak olduğu...

Çift, sözleşme maddeleri ve içeriği üzerinde pazarlık yapmaya başlarlar. Bütün bu pazarlıklar esnasında hiçbir taraf, diğerini yapmak istemediği bir şeye zorlamaz. Özellikle cinsel ilişki esnasında serbest ve yasak olan hareket ve pozisyonlar konusunda yapılan konuşmalarda; normal hayatımızda cinsel anlamda kendimizi engellediğimize ve bu tür konuların tartışılabileceği gerçeğine vurgu yapılmaktadır. Cinsel fanteziler konuşulabilir hatta konuşulmalıdır !

Özellikle dominant ve itaatkar fantezilerini içeren detaylarla sanki cinsel hayatımıza dahil edebileceğimiz oyunlardan nasıl zevk alınabileceği kanıtlanmaya çalışılır. Tam bir itaat ve kabul gereklidir. Fantezilerini açık açık konuşmaktan hatta bunları yazılı bir sözleşme haline getirmekten çekinmeyen biri karşısında Ana şaşkınlık duyar fakat aynı zamanda içindeki arzuyu da engellemeyez. Fanteziler, cinsel arzuları körükler. Çifler, fantezi kurmaktan, partneriyle konuşmaktan çekinmemelidir!

Sade, anlaşılır ve akıcı bir dil ile yazılan romanda geçen olaylar ve kişiler de çok karışık olmayınca, okuması çok kolay bir kitap ortaya çıkmış. Günlük hayatın yoğunluğundan sıyrılmak, kafa dağıtmak isteyen kişilere kesinlikle tavsiye ederim.  

 
Toplam blog
: 70
: 2722
Kayıt tarihi
: 28.12.08
 
 

1992 yılından beri yurtdışında yaşıyorum. Moskova Maksim Gorki Edebiyat Enstitüsü mezunuyum. Mosk..