Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gripten korunmak için neler yapabiliriz?

Gripten korunmak için neler yapabiliriz?
 

Bu soruya verilebilecek bazı cevaplar olsa da, her şeyden önemlisi kendimizi korumaktan geçiyor.

Öncelikle bağışıklık sistemimizi güçlendirecek bazı alışkanlıklar edinerek, kendimizi kış hastalıklarının başını çeken soğuk algınlığı ve gripten koruyabiliriz. 

Gelin kişisel olarak alabileceğimiz tedbirlere bir bakalım.,

Ellerimizi dirseklerimize kadar yıkamak

Vücudumuzun mikroplarla en çok temas eden kısmı ellerimiz ve kollarımız. Kolumuzu yasladığımızda temas ettiğimiz mikroplardan korunmak için yalnızca ellerimizi değil, kollarımızı da yıkamayı unutmayalım.

Ayaklarımızı sıcak tutmak

Ayaklarımızı sıcak tutmamız, soğuk algınlığına yakalanma riskini yaklaşık yüzde 60 oranında azaltıyor. 

İngiliz araştırmacılara göre, ayakların soğuk olması sinüsteki damarların sıkışmasına ve beyaz kan hücrelerinin mukozaya girmekte zorlanıyor ve bu da soğuk algınlığına neden oluyor.

Ağız bakımını aksatmamak

Mukozanın virüslere karşı dayanıklı olması için ağız bakımını ihmal etmemek gerekiyor. Dişlerimizi fırçaladığımız gibi, diş etlerimizi ve damak bölgemizi de temizlemeyi unutmayalım.

Geceleri en az 7 saat uyumak

Bağışıklık sistemi en çok uyku sırasında etkin oluyor. Yeterince uyumayanlar gribe yakalanmada diğerlerine göre üç kat fazla risk taşıyor.

Tırnaklarımızı kesmek

Uzun tırnaklar güzel görünse de, aynı zamanda hastalığa neden olan bakterilerin tırnakların içine dolmasına davetiye çıkarıyor ve biz bunu hiç düşünmeden ellerimizi yüzümüze götürebiliyoruz. 

Partnerle yakınlaşmak

Araştırmalar, haftada 1-2 kez seks yapmanın immünoglobulin dediğimiz antikorları yükselttiğini, bu sayede de enfeksiyonlardan ve soğuk algınlığından koruduğunu gösteriyor.

Tavuk çorbasını ihmal etmemek

Tavuk çorbasının vücuda antibiyotik etkisi yaptığı uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Gripten korunmak için mutlaka bir kase tavuk çorbası içmeyi ihmal etmeyin.

Sonra mı?

Allah Kerim!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..