Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

Grup toplantıları!..

TBMM’de ki partilerin “Grup Toplantıları”  gerçekte, ülke siyasetinin en üst düzeyde tartışıldığı, milletin problemlerine çözüm önerilerinin arandığı, milletvekillerinin seçim bölgeleriyle ilgili taleplerini Genel Başkanlara, Bakanlara  aktaracakları, yeni Milletvekillerinin deneyim kazanacakları “kaliteli” toplantılar olmalıdır.

Bu toplantıların yapılmasının sebebi budur.

Her şeyin çürüdüğü, basitleştirildiği, rayından çıkarıldığı son zamanlarda bu toplantılar da amacından saptırıldı.

Sayıları gittikçe azalan kişilik sahibi, Genel Başkanın değil milletin vekili olan milletvekillerinin konuşmasını engellemek, gerçeklerin üzerini örtmek ve rakip partilerin Genel Başkanlarına hakaret edip  onları açığa düşürmeye dönüşen bu toplantılar en sonunda birer ucubeye, laf kalabalıklığına, küfürleşmeye olanak verir hale dönüştü.Toplantı salonu önceden, Genel Başkanı alkışlayacak, “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye bağıracak, gruplarla dolduruluyor. 

Kürsüye çıkan genel başkan, ülke meseleleri ile ilgili görüşlerini söyleyeceğine, bir önceki hafta rakip genel başkanın söylediklerine cevap vermeye başlıyor.
Hem de hangi üslupla… En fazla bağıran, en fazla meydan okuyan, rakibine en sert yüklenen genel başkan kendi seçmenleri tarafından Salı gününün galibi sayılıyor. Bu durum, hem siyasetteki kalite düşüklüğünü ortaya çıkarıyor, hem de özellikle aydın gençlerimizin siyasetten uzak kalmalarını sağlıyor.

Defalarca duydum. Grup toplantılarını seyreden gençler; “bu mu siyaset, bu mu hizmet anlayışı, ben bu işin içinde niçin olayım ki” diye konuşuyorlar…

Bu ve benzeri ülke gerçeklerini öğrenmek bizlerin en doğal hakkımızdır. Başbakan olarak milletten yetki alan kişinin de millete doğru bilgi verme sorumlulukları vardır.

İzleyelim görelim, bu ve benzeri sorulara cevap bulabilecek miyiz, yoksa küfür ve argo bilgimiz artmaya mı devam edecek…

Artık, fikir-tartışma ve doğruyu bulma çalışmaları TBMM’de yasak.

Kimin gücü kime yeterse. Yazıklar olsun…

ozcanvural1933@hotmail.com

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..