Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '13

 
Kategori
Futbol
 

GS, kazanmak için her şeyi yapmak demektir

Herkes bir gün adalete, ihtiyaç duyar. Toplumun elit tabakasına ulaşan insanların vazgeçilmezi  adalet olması gerekir. Çünki adalet, hakları korumayı hedefler. Hakları en çok olan adalete en çok inanan olmalıdır.

FTerim GS den ayrılış sürecinde yaşadıklarını anlattı. Öncelikle yaşadıklarını hak ettiğini söylemek mümkün değil. Onun gibi çok sevilen ve tartışmasız herkesin takdirini kazanmış bir TD bu şekilde gönderilmez. Bu kadar başarı ardından FTerim ile çalışmak istemeyecek yönetim, dürüst olarak niyetini ve tavrını koyup biz senin ile çalışmak istemiyoruz demesi gerekirdi. Kapalı kapılar ardında kovmak ve yerine gelecek adamlar ile konuşmak GS Başkanına yakışmadı.

FTerim konuşmasının bir bölümünde " GS BAŞARMAK İÇİN HERŞEYİ YAPMAK DEĞİLDİR" dedi. TV bu sözünü yazılı olarak ekranada taşıdı ve bir müddet ekranda kaldı bu söz. Şaşırdım, üç ay önce  bu sözü FTerim söyleyecek diyene  deli diye bakardım. Bu onun ve yücelttiği GS nin bir sloganı idi. Başarmak değil kazanmak için herşeyi yaptı diye yazar tarih GS için. Fair play ve sportmenlik ise GS değerlerine yaklaşamaz bile.

FTerim çalışkan ve başarılı ama bir o kadar hırslı bir adamdır. Bu haliyle o GS tarihinin en önemli ismi olmuştur. Yine konuşmasında büyüklerinden öğrendiği bir cümle daha söylüyor

" GS DE SEÇİLMİŞ İNSANLARI ELEŞTİRMEK YANLIŞ"

O zaman GS değerlerini eleştirmiş oluyor ve kulübü karşına alıyorsun. Ancak bu cümleden sonra FTerim, başkanını eleştiriyor. Bu da tipik bir FTerim davranışı. Yani yanlış olduğunu bile bile yapıyor ve insanların bunu eleştiri olarak almamalarını istiyor. Seçilmiş başkanının kendisine yaptığı yanlışları bir bir  sayıyor. Başkan Ünal Aysal, karizmatik ve sert bir işadamı. Ayrıcada başarılı ve kendi kararlarını uygulayabilen güçlü bir adam. FTerim'de onu en iyi tanıyan insan. Yani onu aktardığı gibi başkan başkalarının ağzına bakarak FTerim ile ilgili tavır belirleyecek biri değil. Tavrı ve uygulaması net. FTerim ile ilgili hoşnutsuzluğunu eyleme dökerek ve FTerim'in başarılı olduğunu bilerek ama başarılı olmanın yeterli olmadığına inanarak onun görevine son vermiştir. 

FTerim en iyi bilendir. Ancak bildiklerini kendine göre uygulamak onun dikkat çeken başka özelliğidir. Dört yıl üst üste şampiyon olduğunda o devrin başkanı ile TV lerde yaşadığı tartışmalarda seviye biraz düşmüştü. Başkan bu içinden çıkılması zor durumda FTerim'e bütün başarılarının kendisine ait olduğunu sandığını yergi ile anlatmıştı. 

FTerim çok iyi bir futbol adamıdır. Dünyanın en değerli 3 yada 5 adamından biridir. FTerim yerine geçen Mancini'den çok fazladır. Onun kazandığı başarıları çok daha yukarı çekip dünyanın bir numarası olacak adamdır. Çok değil 1000 km batıda doğmuş olsa bunu çok rahat yapacak düzeyde bir TD dir. FTerim Türkiye'de doğmak ile ve önünde hiçbir model olmadığı halde başarlar kazanmış bir adamdır. Gözünde ve kalbinde bulunan hedefleri ise kaçırmış bir adam durumundadır . Ve bu son gönderilme olayı ile artık kariyerine noktayı koymuştur. 

Onun görev almak istediği büyük kulüplerden hiçbiri artık ona görev vermeyi düşünmez. Büyük bütçeler ona verilmeyeceği için çok para kazanma şansıda yoktur. Bu onun kariyerinin sonudur. Ünal Aysal yani GS başkanı FTerim'i bitirmiştir. Bu takımına bu kadar başarı kazandırmış bir TD e karşı yapılacak en kötü davranıştır ve cezasız kalmayacaktır. Ancak bu FTerim'e artı olarak dönmeyecektir.

FTerim şu anda milli takım TD dür. Ancak milli takım TD maaşı maksimum yıllık 1,5 milyon dolar ve bundan daha fazla olamaz. Bu takım yıllardır bir turnuvaya gidememekte dünya sıralamasında da yeri hayli aşağılardadır. Terim de burada en çok çalışan biri olarak başarısızlık ortaklarından biridir. Hatta başarısızlıktaki en önemli kişilerde yada en önemli teknik adamlardan biridir. Zira o görevini iyi yapmış olsa bu büyük başarısızlık yaşanmazdı. Onun tamamen kişisel kararları ile yaptığı seçimler milli forma rekabetini yok etmiş buda başarısızlıkları getirmiştir. Kişisel sorunlar yaşayarak milli takımlara çağırmadığı isimler ile ona itaat eden ama üretken olmayan isimleri hepimiz iyi  biliyoruz.

FTerim milli takımı çalıştıramaz. Çalıştırmamalıdır. Onun milli takımın yapılanması ya da yeniden organizasyonu için yapabileceği bir şey yoktur. Bunları yapabilecek birikimi olmuş olsa neden bugüne kadar yapmamış olabilir ki? O kendi kişisel başarısında başka hesap yapmaz. Milli takım ise onun kişisel başarısı ile nereden nereye geldiği ortadır. Bu saatten sonra salt biraz daha para kazanmak için bu görevde kalması ona ve Türkiye'ye zarar verecektir.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..