Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

27 Kasım '19

 
Kategori
Spor
 

GS-Brugge/ Olmayınca Olmuyor

Değerli Milliyet Okuyucuları,

Galatasaray Brugge maçına son zamanlarda denediği bildiğimiz bir sistem ile başladı. Ömer Bayram’ın frikiği ile seyirciyi de arkasına alan Galatasaray’ımız, özellikle orta sahada Lemina önderliğinde harika bir mücadele ortaya koydu. Her zaman dediğim gibi takıma bir lider lazım.

Adem BÜYÜK, gerçekten çok iyi bir futbol oynadı. Attığı gol çok klas, oynadığı oyun mücadele doluydu. Galibiyet gelse bugün tüm gazeteler onu yazıyor olacaktı. Muslera her zamanki gibi güven verdi hem de sakat olmasına rağmen. Golde top Marcao’ya değmese golü de çıkabilirdi.

Sanki 10 numarayı kendisi giyiyormuş gibi oynayan Ömer Bayram, Adem Büyük’e bir asist daha yapıyordu nerdeyse. İnanılmaz özverili, devamlı koşan ve geriye yardıma gelen Ömer çıkmasa, golü de daha sol kanatta belki önleyebilirdi. 10 Numara demişken göremediğimiz bir de Belhanda vardı maç boyunca. 3 kişi defansın arkasına sarkmışken, 2 kez arkaya top atma becerisini gösteremedi bu 10 numara! Atabilse 2. Golü çok rahat bulabilirdik.

Adem Büyük o kadar iyi oynadı ki, attığı gol beraberlik sonrası heba oldu. Defansa bile gelerek takımı zor anda rahatlattı. Ama ona Feghouli gereken desteği veremedi. İstediği bir pozisyonda da istediği vuruşu yapamadı maalesef. Forvet en azından elinden geleni yaparken, defansın resmen yatması inanılır gibi değildi. Faul bile olmayan pozisyonda Marcao’nun yerden kalkmaması ve tehlikenin devam etmesi bu yaşta bu oyuncuya ne oluyor dedirtti! Maalesef biz Luyindama ve Marcao’ya fazla güvendik!

Golde Nagatomo adamı kovalasa da, Lemina önüne kesse de, Marcao karşısında dursa da bir türlü topun kaleye gitmesini engelleyemedik. Bazen olmayınca olmuyor. Sakatlıklar, formsuzluklar derken bir Avrupa macerasının daha sonuna geldik.

Artık sadece lige odaklanmalıyız. Bana kalırsa Türkiye Kupası’na bile ilk 18 dışındaki oyuncularla oynamalıyız. Konsantrasyon sadece Lige odaklı olmalı. Madem rakip topu ile, tüfeği ile, hakemi ve medyası ile asılıyor, biz de öyle yapmalıyız. En azından bir şansımız var ve onları tek engelleyebilecek olan Galatasaray’dır!

Devre arasına beklemeye devam. Lemina’yı artık kazandığımıza göre sıra Falcao’da!

Herkese sarı kırmızılı günler dilerim

Saygılarımla

Serdar ŞİMŞEK

Twitter: @spormuhendisi

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..