Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

29 Eylül '19

 
Kategori
Spor
 

GS-FB Maçı ve VAR!

Değerli takipçilerim

Galatasaray-Fenerbahçe derbisini yine bir VAR kararı damga vurdu. İki taraf da kötü ve sıkıcı bir oyun ortaya koyarken, Lemina'ya yapılan penaltıda VAR'a giden hakem Cüneyt Çakır el var dedi!

VAR gerçekten de güzel ve iyi bir sistem olabilir. Fakat bu nasıl kullandığınıza ve ne amaçla kullandığınıza göre değişir. VAR'da 5-6 pozisyon geriye giderek eli gören hakemler, geçen sene Başakşehir maçında 3 golden sadece 1'ini saymışlardı. Bu maçın da hakemi Cüneyt Çakır'dı.

Yine geçen seneye gidelim. VAR 0-1 önde olduğumuz deplasmandaki Fenerbahçe maçında, Elif Elmas'ın attığı golde sadece 2 pozisyon geriye gidip Feghouli'ye yapılan faulü tespit edemedi. Aynı VAR Mehmet Topal'ın direk kırmızı bile verilebilecek pozisyonunda 2. sarı kartı göremedi!

Maçta defansın savrukluğu göze çarparken, Falcao'nun çalışkanlığı yeterli olmadı. Feghouli'nin geçen seneki formundan çok uzak olması, Lemina'nın henüz hazır olmaması ve Belhanda'nın yine sorumsuz hareketleri galibiyeti engelleyen en önemli nedenlerdi.

Fakat bu takım birlikte oynadıkça daha iyi olacaktır, bu kesin. Fakat bu takıma Belhanda yerine Seri'nin monte edilmesi bu kaynaşmayı hızlandıracaktır.  Yine şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray'dır.

Şimdi önümüzde çok önemli Şampiyonlar Ligi maçları var. Bu maçlara konsantre olmalıyız. Evimizde alacağımız 2 galibiyet bizi gruptan çıkarabilir.

 

Maç hakkımdaki daha detaylı yorumumu, profilimde de yer alan Twitter'deki @spormuhendisi hesabımdan izleyebilir,yorumlarınızı iletebilirsiniz

Herkese sarı kırmızılı günler dilerim

Serdar ŞİMŞEK

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..