Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

GS kurallara uymamayı alışkanlık yaptı. TFF ne iş yapıyor? GS'da düzgün insanların sesi çıkmaz mı?

Her yıl transfer döneminde ayni GS tavrı. Oyuncu ile yasalara aykırı transfer görüşmesi yapmak ve sonra kulübüne bak biz anlaştık size sembolik ödeme yapalım oyuncuyu bırakın demek. Bu yasalara göre suç. Bu işi herhangi bir avrupa ülkesinde yapsanız bu işe karışanlar ömürleri boyunca futbol alanlarına giremezler. Heleki GS gibi bunu alışkanlık haline getirirseniz başınıza ciddi dert alırsınız .

Geçmiş Kayseri yaşadı bu problemleri. önce Ali sonra Ambrabat. GS oyuncular ile anlaşıp Kayseri'ye oyun oynayacaktı. Ali yarım sezon kenarda durdu oynamadı. Ambrabat dünya tarihini en çok artış yapan ücreti ile GS ye transfer oldu. Yaklaşık 30 kat artan bonservis ücreti ile GS ye geldi. Bir anlamda Ali nin ödenmeyen bonservis bedelide Ambrabat transferinde telafi olmuş oldu. Şimdilerde GS onu satmak istiyor. 

TFF ne iş yapar ve nelere dikkat eder. GS nin bu yasa dışı ve temeli uyanıklık olan ama yararlı olmayan bu transfer hamlelerine neden ceza vermez bilinmez. Ancak GS nin bu şark kurnazlığına anlam vermek çok zor. Bu herşeyden önce ayıp. Üstelik bunun alışkanlık haline gelmesi çok daha büyük ayıp. Yararlı mı? GS bir dev çınar yasaları ve etik değerleri herkesden daha iyi bilmesi gerekirken neden böyle davrandıkları kolay anlaşılır değil. Bunun ötesinde o kadar değerli insanların yer aldığı camiada neden kimse kalkıpda beyler her yıl bu şekilde davranmak ayıp değil mi demez? Muhakkak başka yerlerden mi ikaz gelmesi gerekiyor? Yoksa bu insanlar çok mu azınlıkta kaldılar ve sesleri çıkmıyormu ?

İkinci Fatih Terim döneminde GS yaptığı yanlış transferlere büyük paralar dökmüş ve uzun yıllar taşımak zorunda kalacağı borç kamburuna sahip olmuştu. Şimdilerde milli takıma birşeyler vermeye çalışan imparator transfer yanlışlıklarını çok seviyor. Ambrabat için 8,5 milyon ve Bruma için 11,5 milyon euro ödeten FTerim Hakan Çalhanoğlu'na 5,5 milyon euro ödemeyi çok görmüş. Gülünç ötesi bir durum Hakan, enaz iki Bruma değerinde. Birde Türk. Hiç tartışmasız Hakan alınır, Bruma ise izlenir bu karaları kim vermiş. İmparator varken son söz onundur. Gerçi Sneıjder transferinde onun sözü geçmedi ama Bruma ile Hakan arasındaki tercihi imparator yapmıştır. Büyük bir hata yapmış.

GS transfer yanlışlarına devam etsin ancak kuralları uymayı öğrensin bunu yapamıyorsa TFF görevini yapsın.   

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..