Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

03 Ekim '19

 
Kategori
Spor
 

GS-PSG/ Bir Hata Bir Gol

Maç başlarken oldukça heyecanlıydık. Çünkü Real ile Brugge berabere kalmış, olası bir galibiyet ile lider olma durumundaydık.

Maça PSG etkili başlarken, daha ilk dakikada Real’i neredeyse tek başına yenen Di Maria’nın şutunu Muslera önledi.

Hemen ardından yüzde yüzlük bir golü daha kurtaran Muslera, Galatasaray’ın maça tutunmasını sağlayan oyuncu oldu. Bu dakikadan sonra özellikle orta sahayı ele geçiren takımımız, bir ara 3-5-2 taktiğine de döndü. Bu dakikalarda güzel paslaşmalar sonrası Seri’nin şutu az farkla auta çıktı. Dk30’ dan itibaren neredeyse hiç pozisyon görmedik kalemizde. Seri’nin etkili oyunu ilk yarı boyunca devam etti. Fakat Galatasaray’ın orta sahayı ele geçirme adına verdiği savaş, takdire şayandı. Çünkü karşımızda PSG gibi çok iyi bir takım vardı.

İkinci yarıya Galatasaray baskılı ve iyi bir oyunla başladı. Fakat Luyindama’nın önce rakibini kaçırması ve yine Muslera’nın kurtarması, hemen ardından tekrar arka direkte yanındaki rakibini kaçırması ile mağlup duruma düştük. Seri’nin oyuna ağırlığı koyması ve ileride Falcao’nun hareketliliği yenilgiyi önleyemedi. Babel’in bir türlü şanssızlığını yenememesi ise maçta dikkat çeken diğer bir noktaydı. Rakibin kaliteli ve yıldız ayaklarına karşı, Galatasaray elinden geleni yaptı. Zaten yenileceksek böyle yenilelim.

Grupta artık Psg’nin çıkması garanti diyebiliriz ama henüz 2. belli değil. Bu şansa sahip olan ekiplerden birisi de biziz. Fatih Terim’in artık mutlaka Luyindama- Donk revizyonunu yapması gerekiyor. Çünkü geri ikilinin ikisinin de pozisyon hatası yapması ve adam kaçırmasının telafisi yok. Akhisar Süper Kup maçından beri Luyindama’nın formsuz olduğunu söylüyorum. Dolayısı ile bu değişiklik şart. Sonuçta bir çuval incir berbat oldu, bir hata belki de bizi liderlikten etti!

Hala ligde ve Avrupa’da şansımız yüksek. Takımın bu oyunu umut vaad ediyor. Artık kenarda Fatih Terim’in de olması bizi daha motive edecektir. Bu akşamın bir diğer önemli noktası da 4-4-2 ye dönüş sinyalidir. Andone kaliteli bir oyuncu ve Falcao’yı rahatlatacaktır. Belhanda yerine sakat olan Lemina oynasa maçın skoru çok farklı olabilirdi.

Daha detaylı yorumumu profilimde de yer alan Twitter hesabım olan @spormuhendisi üzerinden izleyebilirsiniz.

Herkese sarı kırmızılı günler dilerim

Serdar Şimşek

 

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..