Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '08

 
Kategori
Gönüllülük
 

GSM telefonu kullananlar dikkat..!

GSM telefonu kullananlar dikkat..!
 

"TÜKORDER" Genel Başkanı Öner Samanlı


Saygıdeğer Tüketiciler,

GSM telefonlarınızdan arama yaptığınızda telefonunuzun ekranında, 'aktif aramalar' yazısı dikkatlerinizi çekiyor mu?

Aslında, pek çok GSM telefonları kullanıcısı bu gizli vurgunun farkında değil. Durumun böyle olup olmadığının ise en sağlıklı kontrolü ##002# 'i aramaktan geçiyor. Arama yaptığınızda size “aktarma iptal” uyarısında bulunuluyorsa bu sizin geçen faturalarınızda, GSM şirketlerine haksız yere ödemede bulunduğunuzu gösteriyor.

Sizler de, tüketici olarak, belki de yanlışlıkla aktarma komutu vermiş olabileceğinizi düşünüyorsunuz.

Şimdi gecikmeden gerekli düzeltmeyi acilen yapınız.

ÇOK ÖNEMLİ!!!!! Lütfen Hemen Uygulayın...


Okuyacağınız yazı mevcut GSM firmalarını karalama kampanyası değildir. Tüketiciler olarak her ne kadar ilk okunduğunda şüphe ile yaklaşılsa da, deneyince gördüğünüz gerçek sizleri aydınlatacaktır.

Bilinçli tüketiciler olarak, sizler de mutlaka iletebildiğiniz tüm mecralara ve Sanayi Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’ne durumu iletiniz.

GSM TELEFONLARI KULLANANLAR DİKKAT..!

Telefonunuzdan hemen ##002# yi tuşlayın ve arayın. Ekranınıza aktarma iptal diye bir yazı gelecektir, bu durumda sizler bugüne kadar sizden para kırpan!! yönlendirmeyi kaldırmış olacaksınız.

Bu işlemi yapmadığınız müddetçe, size ulaşamayan herkesten bir kontör düşülüyor... Eğer aradığınız kişinin telefonu da telesekreter ayarlı ise, dinlediğiniz 1 saniyelik 'aradığınız kişiye ulaşılamıyor' mesajı için de bir normal arama karşılığı ücretlendiriliyorsunuz.

İşin garip olan kısmı bu değil aslında. Normal olarak, GSM hatlarında default (fabrika çıkışı) olarak ayarlı bir telesekreter yokken, herkese bu telesekreter otomatik olarak ayarlı geliyor!!! Yani, sizin hiçbir şeyden haberiniz yokken, tabiri yerindeyse belli etmeden tereyağından kıl çeker gibi alınan küçük görünen rakamlar, GSM şirketlerinin kasalarına trilyonlar olarak dönüyor.

Arkadaşınızı aradığınız ve ulaşamadınız mı?

Hemen 1.5 kontör.

İki dakika sonra yine mi ulaşamadınız mı?

Yeniden 1.5 kontör daha...

İşin daha da kötüsü kimsenin böyle bir uygulamadan haberi yok, herkes aranılan telesekreterin bedava olduğunu sanıyor ama maalesef yanılıyor…

Bu olayı iptal ettirmek ise daha da komik; abonesi bulunduğunuz GSM operatörlerini arıyorsunuz, durumu anlatıyorsunuz. Görevliler de size abonesi bulunduğunuz GSM hatlı telefonunuzdan ##002# 'yi aramanız durumunda telesekreterin kaldırılabileceğini anlatıyorlar.

Ulusal hedefimiz bilinçli tüketim toplumu oluşturmaktır. Yurt çapındaki il ve ilçelerimizde açılacak Derneğimiz Şubelerinin kurulmasına sizlerde destek olunuz, destek veriniz.

“TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi

http://www.tuketiciyikoruma.org

 
Toplam blog
: 295
: 3087
Kayıt tarihi
: 22.08.08
 
 

Prof.Dr. Öner Samanlı, yıllarını eğitim ve öğretim faaliyetlerine adamış, birçok bilimsel makalen..