Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Guardiola Barça'yı eritiyor!

Futbol da siklet yoktur. her takım 11 kişi ile sahaya çıkar ve oynar. En zayıf takımların da kazanma şansı vardır denir. Oysa böyle bir ihtimal yok seviyesinde azdır. Kuvvetli takımlar çıkar öyle yada böyle yener. Şampiyon olur. Şampiyonluk ise başka bir olaydır. Örneğin Dünya şampiyon luğu ülkeler veya takımlar bazında da olsa az sayıda takım arasında kalır. Her takımın şampiyon olma şansı yoktur.

Bu nedenle futbol da siklet ayrımı, olmasa bile vardır. İşte İspanya da Barcelona süper ağar siklet bir takımdır.  Ancak nedeni pek anlaşılır değildir, Viktor Valdez gibi 5. sınıf bir kaleci oynatırlar. Valdez in yedeğinin de 8 yada 9 sınıf olmasıda başka bir konudur.

En büyük rakibi Real Madrid, Ronaldo ve Özil e rağmen, Barça ağarlığında bir takım değildir. Barça da yer alan yetenekli oyuncular, Başta Messi olmak üzere, Xavi, İniesta, Pedro, Villa, Piquet Barça nın üstünlüğüne katkı yapan isimler ve tabii bunların ayni okuldan çıkmaları Barça ya avantaj sağlamaktadır. Bu Barça ile Real arasında 2 yada 3 siklet lik bir fark olduğunu neticeler de göstermektedir.

Geçtiğimiz hafta Guardiola takımı hakkında övgüler dolu konuşmalar yaparken, takıma katkı yapmadığını  ifade ederek onlar bensiz de bu başarışı sonuçları alabilir diyordu. Son derece doğru bir söylem olduğu bu hafta alınan yenilgide ortaya çıktı. Guardiola takımı yenilirken hiç bir şey yapamadı. Belki de ne yapacağını bilemiyordu. Çünki rakipler Barça ya karşı seviyelerine bilerek oynadıklarında, savunmaya önem verdiklerinde Barça bir çare üretemiyordu. Zorlandığı maçlardan ders almak Guardiola'nın işi ama. Ders çalışmayı sevmiyor Guardiola.

İspanya da geçen yıl Barça şampiyon oldu. Bu şampiyonluğu her iki maçta da Real yendiği için aldığı 6 puan a borçlu. Maurinho derslerini çalışan teknik adam. Muhakkak ki geçen yılı okuyacaktır  ve takımınında ne olduğunu en iyi o bilmektedir. Geçen yıl, rakibine  verdiği 6 puanın, şampiyonluk yarışındaki hesabı 12 puandır.

Şu anda iki takım arasında 6 puanlık fark vardır. Ve Bu 6 puanlık farkım kapanabileceği tek yer El Classico dur. Başka maçlardan bu farkın kapanması mümkün değildir. Ve Maurinho da bunu nasıl değerlendireceğini 10 gün sonra göreceğiz. Büyük olasılık, küçük takımlar gibi oynayarak Barça'ya savunma yapmayı seçebilir. Üstelik bunu yaparken Pepe gibi oyuncularına sert oyun talimatı vererek rakibi kızdırmayı, Ronaldo nun sürati ile de gol bulmayı düşünebilir. Bu pek şık olmayan oyun tarzı ile eleştirilecektir ancak geçen yıl olduğu gibi bu 5-0 yenilmekten daha kötü olmayacaktır.

Evet Barça ile Real arasında siklet farkı vardır.  Ancak Jose Maurinho ile Guardiola arasında da siklet farkı vardır. Buradaki fark sahada, daha zayıf olan  Real'in  lehine değiştirmektedir.

Futbolda yıllardır tartışılan, teknik adamın önemi ve sonuca etkisi tartışmalarına  iyi bir yanıt olacaktır. Görünen Guardiola'nın takımına başarı için yardımcı olamadığı takımın sırtına çıktığı gerçeğidir.  Rakibine ve yaptıklarına bakarak kendi işini bulmak çok zor değildir. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..