Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1744
 

Gubate

Gubate
 

GUBATE


Malzemeler

1 su bardağı Su
1 su bardağı Süt
1 çorba kaşiği Sıvı Yağ
1 çorba kaşığı Sirke
3 Yumurta
Margarin
Maya
Tuz
Un

*Haşlanmış ezilmiş ve baharatla lezzetlendirilmiş patates iç harç olarak hazırlanır. 3 Yumurtanın beyazı, su, süt, isteğe göre bir miktar tuz, maya, sirke karışırılır. Aldığı kadar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Yumruk büyüklüğünde bezeler alınır üzerine nemli temiz bir bez örtülür. Bezeler sırasıyla oklava yada merdane yardımıyla açılır. Açılan hamurlar 3 er 3 er eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımıyla yağlanarak üst üste yerleştirlir, elde biraz daha açılır, 3 ü birlikte rulo yapılarak tepsiye bırakılır. Açma ve yağlama işlemi bitince rulo hamurlar 8-10 cm boyunda kesilir. Elde kare halinde unlu açma tahtasında açılır. Ortasına patatesli harç yerleştirilir. Fotoğraftaki şekle uygun kapatılır. Arzuya göre peynirli harç kullanılarak, farklı şekillerde de kapabiirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürerek Fırın tepsisine diziniz. Fırınınızın özelliğine göre tuzlu hamur ısısı ayarlayınız ısınan fırında nar gibi kızartınız;) Kızaran Gubateleri ılıkken servis tabağına alınız, servis ediniz. Ps. Dondurucuda muhafaza ederek gerektiğinde ısıtarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun… L.G.E

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 67
Toplam yorum
: 61
Toplam mesaj
: 25
Ort. okunma sayısı
: 1494
Kayıt tarihi
: 23.02.08
 
 

Hazır Giyim alanında meslek dersi öğretmeniyim. Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen okulu Giyim böl..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster