Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Güç, beyinde başlar beyinde çözüm bulur...

Güç, beyinde başlar beyinde çözüm bulur...
 

Beyin gücüyle ilgili okuduğum bir kitaptaki Ezop masalını paylaşmak istedim sizinle;  bir karga kurak bir mevsimde çok zor durumda kalmıştır. Çünkü etrafta su tükenmiştir. Ne yeri kazıp su çıkarma imkanı vardır, ne de uzaklara uçma gücü...Çaresizce etrafa bakınırken büyük bir testi görür. Hemen testinin üzerine tüneyip gagasını içine uzatır.

Testinin içinde çok az su kalmıştır ve ne kadar uğraşırsa uğraşsın bir türlü suyu içemez. İlk aklına gelen testiyi sallayıp devirmek ve bu sayede bir kaç yudum su içmektir. Bir iki itekler fakat devirmeye gücü yetmez. Çaresiz beklemeye başlar. Etrafına bakınırken bir çakıl taşı görür ve o an aklına parlak bir fikir gelir. Çok sayıda (ç)akıl taşını testinin içine atarak su seviyesini yükseltir ve böylece sudan istediği kadar içmeyi başarır.

Bu masalı okuduğum zaman aklıma gelen, bazen içinde bulunduğumuz şartlar ne kadar olumsuz görünse de aklımız sayesinde her zaman alternatif bir çözüm vardır. Gerçekten Var mıdır? diye sorduğunuz zamanlarda dolaba kaldırdığınız içinde geçmiş anıların bulunduğu bavulu bir kurcalayın. Orada mutlaka benzer bir durumla baş etmiş örnekler bulacaksınız. O tarihte bunu başarmış olduğunuzu hatırlamak bile size yeni durumlarda ihtiyacınız olan gerekli motivasyonu verecektir.

Aslında herşeyin başlangıcı da çözümü de beyindedir. Yeter ki kullanmasını bilelim. 

 
Toplam blog
: 14
: 436
Kayıt tarihi
: 01.10.12
 
 

Burslu okuduğum Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümünden mezun olduktan sonra profes..