Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '18

 
Kategori
Güncel
 

Güçlülük İçinde Eşitlik...

Güçlülük İçinde Eşitlik...
 

Günümüzde güçlü olmak sağlam ayakta durabilmektir, kadın ve erkek ayrımı olmadan. Hayat bir savaş tek silahımız da aklımız ve inancımızdır. 
 
Toplum kadını ikinci plana itmeye çalışıyor, bunu değiştirmek yine kadınların elinde. Çalışacak, okuyacak, dik duracaklar. Evde kısmet bekleyip, pasta, börek, kısır ve dedikodu yapmak yerine üretecekler. 
 
Toplum erkeklerin hal ve hareketlerini benimsediği için yaptıkları her yanlışı ve hatayı görmezden geliyor. Erkektir her şeyi yapar anlayışı, erkekliğin gurur ve onur kaynağı olduğu düşünüldüğü için erkek ön plana çıkıyor. Aslında o kadarda güçlü değildir erkek, bizler onları güçlü olarak aklımıza kazıdığımız için öyle bir anlayış vardır.
 
Aynı şekilde kadınlar zayıf, narin, kırılgan göründükleri için güçsüz oluyor toplumun gözünde. Bir şeyi kırk kere söylersen o olur derler, işte bu da ona benzer bir şey böyle benimsenmiş ve böyle devam ediyor. Buna karşılık kadınlar da güçlü olduklarını göstermiyor veya göstermek istemiyorlar, çünkü kısıtlanıyor yada kendilerini kısıtlamak zorunda kalıyorlar.
 
Eskilerde kadınlar erkeklerden çok daha değerliymiş doğurganlıklarından dolayı. İnsanlar yerleşik düzene geçip tarıma dönünce erkeğin kas gücü daha kıymetli olmuş ve böylece kadın evde, erkek dışarda mantığı oluşmuş.
 
Geçmişte feodalizmin günümüzde ise kapitalizmin beslendiği, insanların da yüzyıllar içinde bunu benimsediği bir sistem. Soyluların ortaya çıkmasından önce eşitlik vardı, kadınlar doğurganlıklarından dolayı doğal olarak yine barınak ve çevresinde görev ve işten pay edinirdi yani her iki tarafta eşitti. Soylular insanların bir şekilde bölünmesi gerektiğini düşündüler ve erkek egemen sistem düşüncesi soylular tarafından ortaya atıldı.
 
Beden gücünün hakim olduğu iş dünyasında finans gücüne de sahip olan erkeklerin toplumda söz sahibi ve baskın güç olmaları normal. Ama gelişen teknoloji ile fiziksel güce duyulan ihtiyacı telafi eden teknolojik gelişim ve üretim erkeklerin elinden kadınların finansal gücü almasıyla toplumdaki sözü ve yeri giderek daha baskın hale gelebiliyor kadının.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..