Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '08

 
Kategori
Haber
 

Guiza haksız mı?

Guiza haksız mı?
 

Kaynak foto:fenerbahce.org/haber kaynak:milliyet.com


Fenerbahçe’nin bu yılki yıldız transferlerinden İspanyol oyuncu Daniel Guiza ülkesindeki bir gazeteye verdiği demeçte”Türkiye’de kadınlar çarşaf giyiyor”açıklaması yapmış.Ne var bunda diyeceksiniz.Bence de birşey yok ama sanki sokaklarımızda,çarşaflı,tesettürlü,mantolu,eşarplı,türbanlı kadın yokmuş gibi Guiza sanki bir arap ülkesini tarif etmiş gibi algılanıp,eleştirilmesini anlayamıyorum.

Bakalım Guiza ülkesinin Diario de Jevez Gazetesine neler demiş”<ı>Türkiye, mantıken İspanyol kültüründen çok uzak. Dikkatimi çeken en büyük şey, kadınların sokakta baştan aşağıya örtünerek dolaşması. Yani çarşafın altında ne olduğunu anlamanız için hayal etmeniz gerekiyor”.

Eeee,yalan mı?

Bu ülkenin cumhurbaşkanı,başbakanı,bakanlar kurulunun yarısından fazlası bilimum kamu yöneticileri ve bürokratların birçoğunun eşleri kapalı ve tesettürlü değil mi?

Tarikatlar,cemaatler,vakıflar,dernekler ve bunların medya kurumları aracılığı ile hergün islami yaşam felsefesi adına beynimize sokmaya çalışmıyorlarmı?

Almanya’daki Deniz Feneri rezaletini bile Alman Ergenekonu diye bize yutturmaya çalışmıyorlar mı?

İddianamenin bir insanın suçlu olduğu anlamına gelmeyeceği şeklinde açıklama yapan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin başta olmak üzere yurdumun tüm “çakma demokratları” Ergenekon iddianamesi bile hazır değilken hergün birilerini suçlayıp,birilerini hapse tıktırmadılar mı?

Hatta ve hatta Alman savcının hazırladığı iddianamede toplanan paraların AKP kasasına da gittiği haberini gazetelerinde yayınlayan Doğan yayın grubuna bizzat başbakan şantaj yapmıyormu?

Deniz Feneri (Almanya)-AKP arasındaki iddiaları Deniz Feneri-CHP olarak öğrenmiş olsaydık ne şekilde bir gürültü çıkacağını tahmin bile edemiyorum.Elinde Ergenekon-Cumhuriyet Gazetesi-CHP/Deniz Baykal gibi potansiyel malzemeyi ne güzelde harmanlardı çakma demokratlarımız,aydınlarımız,yazarlarımız değil mi?(Kafanıza birer Deniz Baykal düşerde uyanırsınız inşallah).

Vatan gazetesi yazarı Yiğit Bulut ekonomik kriz uyarısı yapınca felaket tellalı yaparlar,Merkez Bankası Durmuş Yılmaz “krizin göbeğindeyiz”der,tıss bile çıkarmazlar.

Milliyet.com’un haberine göre Guiza ülkemiz hakkındaki sözleri için başkan Aziz Yıldırım tarafından ifadesi alınacakmış. Eğer İspanyol oyuncu söz konusu ifadelerin kendisine ait olduğunu söylerse o zaman Yıldırım uyarılarda bulunacak ve ‘Konuşurken dikkat et. Olumsuz ifadeler kullanmaktan kaçın’ diyecekmiş.

Al sana mahalle baskısı,al sana şantajın daniskası.

Ülkemizi her yerde türbanlı/tesettürlü first-lady’ler temsil edecek,sokaklarda aynı tip kıyafet tarzını gördüğü söylemek sakıncalı olacak.

Bence Aziz Yıldırım’ın Guiza’ya eski ve yeni eşlerinin habire soyunmasını engellemesinide söylemeli.Neden bu zamana kadar beklediler onuda anlamış değilim.Futbolcu eşlerinin olumsuz görüntüler sergilemesi hem klüp ,hem ülkemiz için dikkat edilmesi gereken birşey değil mi?

Ve CERN’de yüzyılın deneyi başladı.Dünyanın milyarlarca yılllık geçmişine ve yarınına ışık tutacak bir bilimsel çalışma yapılıyor.Ne demişler “eller gider Mersin’e,biz gideriz tersine”.

Hayırlı yolculuklar,bol uykular.

* * * * * * * * * * * * *

Blognot1:Fazla zırh ve az beyin;işte dinozorların neslinin tükenme nedeni(Max Arnold)

Blognot2: Tüm cep telefonu operatörlerinden 3919 YANGIN yazarak Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçağı alım kampanyasına 6 YTL katkıda bulunalım.6 YTL ormanlarımız için umut olsun.Ayrıntılı bilgi için :

http://www.thk.org.tr/2005/anasayfa.htm

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..