Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Guiza için tekrar teşekkürler sayın başkan!

Guiza için tekrar teşekkürler sayın başkan!
 

Bugün kısa bir maç analizi yapacağım. Fenerbahçe Lille' den 1 değil 2 gömlek üstün bir takım. Lille' nin FB' ye tek avantajı teknik direktörünün, Daum' un aksine oyuncularını yetenekleri doğrultusunda doğru taktik ile oynatıyor olması. Klasik bir Fransız ekibi. İyi kapanıyor, hızlı hücum yapıyorlar. Defansları zayıf, orta sahaları ve forvetleri vasat. FB bu turu İstanbulda geçer düşüncesindeyim. Zor olacak ama futbol sezgilerim FB' nin bu turu geçeceğini söylüyor.

Fb bugün ligden alıştığımız bildiğimiz FB' ydi. Defansın ortasındaki Bilica- Lugano ve daha sonra Deniz- Bilica ikilileri son derece ağır ve uyumsuz. Klasik zamanalama ve pozisyon hatalarını yapmaya devam ettiler. Vederson attığı mükemmel gol dışında, kendinden beklenmeyecek kadar diri oynadı ve futbolseverleri şaşırttı. FB bu maçta da Gökhan- Özer- Emre üçlüsünün dinamizmi ile rakibe karşı koydu. Ancak diğer oyuncuların artık aline gelen gayretsizlikleri, maçı kazanmaya yetmedi. Özellikle Cristian' da çok büyük düşüş var. Bugün sahada adeta yürüdü ve Emre' nin iki kişilik mücadelesi de orta sahadaki boşluğu doldurmaya yetmedi. Daum inatla Cristian' a forma vermeye devam ediyor. Nedenini hepimiz biliyoruz.

Guiza' ya için hafta yazıyorum yetmiyor. Ben hayatımda böyle bir futbolcu görmedim. Bugün %100 lük değil, % 1000' lik iki gol kaçırdı ve belki de turu zora soktu. Sadece Türkiye ligi değil, Avrupa' da da böyle oyuncu izlemedim. Bilinçli bir teknik adam, bu adamı değil 11' e 22' ye bile almaz. Alamaz! Dribling yapamıyor, pas veremiyor, şut çekemiyor, gol atamıyor; yahu bu adam ne için bu takımın formasını giyiyor. FB tarihinin en kötü transferlerine imza atan Sayın Yıldırım bugüne kadarki belki de en hatalı transferi Guiza. İşin kötüsü sayın Başkan inatla bu oyuncunun oynatılması için baskı yapıyor. İnsaf sayın Başkan, göz yoksa vicdan var. Bu adam 17 milyon Euro eder mi? FB' nin paralarına yazık değil mi? Hadi hata yaptınız, bari kabullenin Sayın Başkan. Guiza' dan cacık olmaz! Kabullenin artık! Çıkın özür dileyin camiadan, sezon sonun da da bu adama alıcı bulabilirseniz! verin gitsin. Taraftarın sabrı gerçekten taşmak üzere.

Sonuç olarak 2-1 kötü skor değil. FB İstanbulda tek gol atıp gol yemeden maçı tamamlarsa bu turu geçecek, ancak İstanbulda Semih' in mutlaka ilk 11 de oynaması gerek. Guiza' da inat edilirse bu resmen FB' nin turuna mal olacak. Bizden uyarması!

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..