Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Gül Böreği

Gül Böreği
 

2O ADET

Malzemeler:

5 adet yufka
250 gram kıyma
3 büyük patates
2 büyük soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, tuz

Susam veya çörekotu

 Üzeri için Sos:

1 yumurta

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt veya yoğurt

Yapılışı: Patatesler soyulup bir kaba rendelenir. Soğanlar yemeklik  doğranıp sıvıyağ da kavuruyoruz. Kıymamızı ekleyip 5 dakika daha kavuruyoruz. Karabiber ve tuzu da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Rendelediğimiz patatesleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. İlk yufkayı serip enine ve boyuna artı (+) şeklinde keserek dört eşit üçgen parça elde edelim.Yufkaların geniş kenarlarına kıymalı harcı paylaştıralım, yufkayı sarıp, uçlardan içe doğru kıvırıyoruz. Bütün yufkalara aynı işlemi yapıp tepsiye diziyoruz. 1 Yumurta , yarım su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı süt veya yoğurt iyice çırpılır. Böreklerimizin üzerine yedirilir. Üzerine susam ya da çörekotu serpip, 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 19
: 1904
Kayıt tarihi
: 07.10.12
 
 

İstanbul  da doğup büyüdüm ve yaşıyorum .. İş hayatıma ara verip oğlumu büyütüyorum. Özellikle Mu..