- Kategori
- Yemek - Mutfak
Gül Böreği
2O ADET
Malzemeler:
5 adet yufka
250 gram kıyma
3 büyük patates
2 büyük soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, tuz
Susam veya çörekotu
Üzeri için Sos:
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt veya yoğurt
Yapılışı: Patatesler soyulup bir kaba rendelenir. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağ da kavuruyoruz. Kıymamızı ekleyip 5 dakika daha kavuruyoruz. Karabiber ve tuzu da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Rendelediğimiz patatesleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. İlk yufkayı serip enine ve boyuna artı (+) şeklinde keserek dört eşit üçgen parça elde edelim.Yufkaların geniş kenarlarına kıymalı harcı paylaştıralım, yufkayı sarıp, uçlardan içe doğru kıvırıyoruz. Bütün yufkalara aynı işlemi yapıp tepsiye diziyoruz. 1 Yumurta , yarım su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı süt veya yoğurt iyice çırpılır. Böreklerimizin üzerine yedirilir. Üzerine susam ya da çörekotu serpip, 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.