Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '17

 
Kategori
Seçim
 

Gül Bozguncu mu?

Gül Bozguncu mu?
 

Bir kaç yıl önce "Tek Adam" modeli tartışılıyordu siyasiler ve medya tarafından ülkede ve özellikle de muhelefet kanadından sesler yükseliyordu 'Olmaz böyle şey!, olmamalı! olamaz cumhuriyet ülkesinde böyle bir model!' diye ama bugün iktidarı ve muhalefetin dolaylı destekleriyle getirilen nokta tam da tek adam yönetimine yönelik çabaların olduğunu görüyoruz.

Türkiye üzerine oturtulmak istenen şablon 'Tek Adam' modelidir!

2019 seçimlerine doğru araştırma şirketlerinin kamuoyu yoklamaları sonuçlarına göre Erdoğan'ın kazanma şansının her ne kadar düşük gibi gösteriyor olsa da olası bir erken seçim öncesinde yaratılacağı algı operasyonlarıyla cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağından adım gibi eminim.

Aslında seçimi kazanmayacak, kazandırılacaktır!

Nasıl mı?

Mehepe zaten açık bir şekilde destek verdiği görülmekte. Cehepe'yse tıpkı referandum'da ve de ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki çatı formülü'nde olduğu gibi dolaylı desteğini sürdürerek!

Peki, eğer bu iki ana ve yavru muhalefet desteği yeterli olmazsa ne olacak?

Zira Erdoğan mutlak şekilde cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması gerekiyor.

Neden mi?

Uluslar arası politika arenası öyle istiyor da ondan!

Erdoğan, önümüzdeki dönemlerde gerçekleşecek olan Ortadoğu değişim projesinde baş rol oyuncuların (Trump ve Putin'den sonra) üçüncü isim olacaktır da ondan! Hatta coğrafi ve dinsel bağlamda Ortadoğu'ya yakınlığı nedeniyle birinci isim olacağından dolayı.

Muhalefet yeterli olmazsa dedik..

Olmazsa, Gül neden duruyor?

Bugünlerde Erdoğan ve Gül arasında söz duelloları boşuna yapılmıyor.

Gül, tek tip elbiseye karşı çıkıyor..

Erdoğan, Gül'e üstü kapalı şekilde "yazıklar olsun. Hayırdır bozguncu musun" derken, Gül, "Gerekli gördüğüm durumlarda görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim" şeklinde açıklamalarda bulunuyor..

Gül'ün tekrar siyasete dönme ihtimalini zayıf görüyor olsam da cumhuriyet tarihimizde ilki yapılacak olan  partili (2019) cumhurbaşkanı seçimlerinde Erdoğan'ın 50+1'i alabilmesi adına her türlü siyasi stratejilerin geliştirebileceğini düşünüyorum..

Gül, sonuçta Erdoğan'la birlikte aynı yolda yürüdüler yürümeye devam ediyorlar ve aynı yağan yağmurda beraber ıslanmışlar..

 

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..