Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '18

 
Kategori
Mizah
 

Gül Gönlünde Güller Açsın

Gül Gönlünde Güller Açsın
 

Anlatım dili rahat, serbest, mizahi düşünceler içeren yazılara fıkra denir. Makalelerden daha kısa yazılır, güldürü, iğneleme eleştiri ve ders verici yazılardır. Fıkralarda yazar anlattıklarını kanıtlamak zorunda değildir ve yapmacılıktan uzaktır. Anlatım sade ve bir dille yazılır. İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılardan uzaklaşıp gülmeye ne dersiniz, çünkü gülmek sağlık verir, gülelim gönlümüzde güller açsın. Aşağıda çeşitli fıkralardan derlediğim fıkraları sunuyorum, umarım gülümsersiniz.
NAHİDE ÇELEBİ

BAŞKA DOKTORA
Oğlu, işten dönen babasına der ki:  “Sorma baba, bugün doktora gittim. Beni muayene ettikten sonra ne dedi biliyor musun? Bir ay deniz kıyısında tatil yapmam gerekiyormuş. Nereye gidelim dersin?”   Baba : “Başka bir doktora evladım!”

OĞLUMUN YANINA GÖMÜN
İdama mahkûm olan Temel’e son arzusunu sormuşlar;  "Penu oğlumin yanuna gömün!" demiş. "Ama oğlun yaşıyor!"  "Olsun. Pen beklerum."

HIRSIZLARI YAKALAYAN ROBOT
Japonya’da hırsız yakalayan bir robot icat etmişler. Amerika’da 5 dakikada 180 hırsız yakalamış. İtalya’da 5 dakikada 80 hırsız yakalamış. Fransa’da 5 dakikada 30 hırsız yakalamış. Türkiye’de 5 dakikada robotu çalmışlar

KITLIK
İki adam ışıklarda karşılaşmış. Birisi çok şişman diğeri de çok zayıfmış. Şişman adam zayıfa dönerek: -Seni görende kıtlık var sanır, demiş. Zayıf adam da: -Seni gören de kıtlığın sebebini anlar, demiş.

İLERİ TEKNOLOJİ
Babası oğluna güzel bir iş kurmak için paçaları sıvamış. Ancak salak oğlu bir iş beceremiyormuş. Babası ona ne iş bulduysa becerememiş berbat etmiş. En sonunda babası tam otomatik sosis fabrikası kurdurmuş. Oğlunun elinden tutup iş öğrensin diye sosis makinasının başına götürmüş. “Bak oğlum buradan öküzü yolluyorsun diğer taraftan sosis olarak çıkıyor, bu kadar basit anladın mı?” Oğlu babasının yüzüne salak salak bakmış ve: “Peki baba buradan sosisi koysak öteki taraftan öküz olarak çıkar mı?” Diye sorunca baba sinirlenmiş ve : “Maalesef evladım o teknoloji tek senin ananda var” demiş.

KARNE
Temel'in karnesindeki zayıfları gören annesi sinirli sinirli Temel'e bağırır: “Ha bu nedur? Geçen yıl sinif birinci sudun, bu yıl sonuncu olmişsun! Temel gayet sakin cevaplar: “Anacuğum geçen yıl sen çok sevinmiştun bırak bu yıl da başka analar sevinsun da!”

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..