Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

Gül için ''Hadi hayırlısı'' na hayır!

Gül için ''Hadi hayırlısı'' na hayır!
 

Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanını seçmeye sayılı dakikalar kaldı.

Akşam haberlerini seyretmeyi yeni bitirdim. Hepsinde ortak yayınlanan olay; Sayın Gül'ün köşke çıkması, yarın gerçekleşecek prosedürün sıralaması, Sayın Sezer'in köşke vedası, Sayın Sezer'in Ankara Gölbaşında aldığı ev vb. durumlar.

Bazı yayınlarda 2., bazılarında 3., bazılarında ise 1. haber olarak girilen, genelkurmay başkanının 30 Ağustos zafer bayramı kapsamında yaptığı açıklama da hepsinde ortak.

Çok ciddi bir süreç içerisine girdiğimizi sanıyorum. Çok bayağılaşmış bir söz olmakla birlikte böyle olduğunu bir genç olarak düşünüyorum. Bakıyorumda her geçen gün gelecekten beklentilerim git gide azalıyor. Yarın cumhurbaşkanı seçilecek ama nedense buna bir türlü sevinemiyorum.

İnsanların sevinmelerini sağlayacak durumların oluşmadığı bir süreç haline geldi cumhurbaşkanlığı seçimi. Haberleri izlemek anlamsızlaştı; çünkü hepsinde aynı şey. Hepsinde cevapsız milyonlarca soru. Biride çıkıp: "Ya kardeşim durum bu bu budur, siz nereye koşuyorsunuz?" deyip insanların anlayacağı bir dilden tehlikenin veya tehlikesizliğin haberini vermiyorlar.

Yeni cumhurbaşkanı laik mi-anti laik mi? Sezer yarın ki görev devir tesliminde ne yapacak? Sezer neden Arınç döneminde TBMM'ye hiç ziyaret gerçekleştirmedi de yeni TBMM başkanına yaklaşımı sıcaktı? Sezer yeni evini kaç paraya aldı? Gül cumhurbaşkanı olduktan sonra asker onun önünde selama durunca Gül içinden bu duruma nasıl bir tepki verecek (bu benim aklımda ki soruydu)? Genelkurmay başkanının yaptığı açıklama açık bir uyarı mıydı? Kapıda ihtilal var mı? Diğer ülkeler Gül'ün cumhurbaşkanlığına manşetlerinde nasıl yer verdiler? Manşetlerden de açıkça belli olduğu üzere dış devletler Gül'ün cumhurbaşkanlığına tam destek veriyor neden? Gül 2. adam misyonunu cumurbaşkanıyken de sürdürecek mi? Ülkeyi diktatör bir rejim mi bekliyor? Çok seslilik eskilerde mi kaldı? Türban köşke çıkmalı mı? Bu karışıklıkta TÜSİAD neden Gül'e tam gaz destek veriyor?...(ooo bu böyle uzar gider, daha yarısına gelmeden karakter kalmaz)

Bakıyorumda bu kadar çok sual arasında ciddi bir süreç içerisine girmemek elde değil. Yok yok kesin kararlıyım çok ciddi bir süreç içerisine giriyoruz. Milyonlarca cevabı olmayan sorudan oluşan süreç ciddi bir süreçtir bence. Gelecek kaygılarının olmasıysa bunun yanında (pehhhhh) devede kulak.

Hadi hayırlısı demiycem. Hayırlı olacak işler zaten başta akıllıca yapılır ve hayrın temeli atılır. Bu işte hayırlısı olsun demek şu demektir: ''Ya olan oldu artık bundan sonra kim ne yapabilir. Amaaaaannn bizene ya inşallah HAYIRLISI OLUR'' türünden bir hayırlısı olsundur. Rica ediyorum hayırlısı olsun demeyin!!! Hele hele de bu süreci eleştirirken bu sürecin oluşmasında katkısı olanlar hiç ama hiç 'hayırlısı olsun' demesin.


 
Toplam blog
: 8
: 407
Kayıt tarihi
: 19.12.06
 
 

1987 Bursa doğumluyum. İlgimi devamlı edibi ve siyasi konulara yöneltmek istediğim halde eğitim sist..