Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Gül Kızıma Mektuplar I

Gül Kızıma Mektuplar I
 

Gülüşüne kurban...


(İçimdeki bir türlü büyütemediğim, kendine acıyan kız çocuğuna)

Sevmediğin birine katlanma kızım! Katlanan yalnız sen olmazsın çünkü, acın ve nefretin de katlanır içinde sen farkında olmadan.

İstemediğin hiçbir şeyi yapma kızım! İstemediklerini yapmak için kullandığın zaman, senin o çok kıymetli ömür hazinenden arsızca çalınandır.

İstediğin şeyleri yapmana engel olamasın hiçbir şey, hiç kimse... Karşına çıkan annen-baban-kardeşin-eşin-çocuğun ve hatta hiç alakasız nice kişiler olacaktır. Onların gözünün içine korkmadan dik gözlerini ve istediğinle arandan çekilmelerini söyle kararlı bir şekilde. Çekilmeyeni ez geç kızım ya da seni ezmelerine izin ver. Çok fazla seçeneğin yok unutma!

Canın istemiyorsa konuşma/susma, giyinme/soyunma, gülme/ağlama...Gerekirse bencil etiketini yapıştır alnına ama sonradan kötü hissedeceğin ve seni yiyip bitirecek hiçbir şeyi asla ama asla yapma...

Giymek istediğini giy, takmak istediğini tak, gitmek istediğinle istediğin yere git, sakın durma...

İçinde kelebekler, kuşlar kanat çırpsın, cıvıldasın ve onların sesini/neşesini bozan hiçbir şeyi, hiç kimseyi hayatına sokma...

Tanrıyla başbaşa kalmak için daima zamanın olsun. İstersen secdede, ister dudağının kenarındaki duada, istersen doğadaki mucizelerinin arasında, istersen bir kilise ya da havrada, istersen meditasyonda onu can kulağınla dinle...Senin için en doğru olanı biliyor, sadece ondan iste...

Bedeninle barışık ol kızım! Ne olmuş burnun biraz kemikli, göğsün sıskaysa?..Sana uygun kalıp buymuş demekki vardır bir hikmeti bunu bil...Olduğun gibi sev kendini, yüzünü, gözünü değiştirmeye kalkma.

Uyku ile geçen zamanı fazla uzun tutma kızım! Dinlendin mi fırla yataktan kalan sürenin tadını çıkarmaya...Uyan gül kızım uyan!

Ve dinle: Şebnem Ferah: Deli Kızım Uyan

 
Toplam blog
: 53
: 471
Kayıt tarihi
: 03.07.09
 
 

Balık burcunun tüm özelliklerini taşıyorum. Duygu dünyasında yaşıyorum. Gerçekler çok ağır geliyo..