Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Gül reçeli tarifi

Gül reçeli tarifi
 

Gül reçeli yapmak için pembe renkli, kokulu İsparta güllerini istediğiniz kadar toplayabilirsiniz. Rengi daha güzel olsun diye bir tane daha koyu kırmızı gül de toplamayı ihmal etmeyin. Gül reçelini yerken dahi güllerin mis gibi kokusunu hissediyorsunuz. Arzunuza göre ve elinizdeki gül miktarına göre aşağıdaki ölçüyü azaltıp, çoğaltabilirsiniz.

Malzemeler:

2 su bardağı bol şekerle ovulmuş, pembe renkli İsparta gülü yaprağı

1 adet kırmızı gül yaprağı

4 orta boy su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 limon suyu

Bu reçel tarifinin gül yaprakları çok bol, suyu daha az ve tadı çok şekerli olmuyor. Suyu daha çok, şeker tadı daha yoğun istiyorsanız 1 su bardağı su ve 1,5 su bardağı toz şeker ilave edebilirsiniz.

Yapılışı:

Gül yapraklarını iyice birkaç su yıkadıktan sonra bir kaba koyarız ve bolca toz şekeri üzerine dökerek gül yapraklarını biraz ovalarız. Gül yapraklarının şekere doyması gerekir.

Kabın içindekileri büyük bir kavanoza koyarak buzdolabında 3-4 gün bekletiriz, kavanozun ağzı kapalı olsun. Reçelin renginin koyu renk olmasını istiyorsanız birkaç tane de kırmızı gül yaprağı koyabilirsiniz.

Büyük bir tencereye 4 su bardağı su, 4 su bardağı toz şekeri koyarız ve kaynatırız, şerbet haline gelince içine şekerlenmiş gül yapraklarını dökeriz ve iyice kaynatırız. İyice kaynayan reçele bir limon suyu daha ilave ederek beş-on dakika daha kaynatırız.

Reçel kıvamının olup olmadığını anlamak için bir kaşıkla mutfak fayansının üzerine reçeli damlatırız şayet reçel suyu dağılmıyorsa reçel olmuş demektir.

Afiyet olsun. Gülleriniz hiç solmasın.

Güller için söylenmiş bir güzel söz,

Gerdanımda pırlantalar olacağına, masamda güller olmasını tercih ederim.

                                                                                   Emma Goldman

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..