Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '19

 
Kategori
Sağlık
 

Gül Suyu Faydaları Nelerdir

Gül Suyu Nedir?
Gül suyunun kokusu ve görüntüsü itibari ile yüzyıllardır birçok alanda kullanılan gül suyu itibari ile de bizlerin vazgeçilmezi olmayı başarmıştır. Yapraklarının damıtılmasıyla elde edilen bu ürün kolaylıkla elde edebileceğimiz bir sağlık kaynağıdır. Hindistan ve Arap yarımadasında sıkılıkla kullanılan bu bitki bizde de yetişmektedir. Isparta ilimiz bu konuda en bilindik yerdir.

Gül Suyu Nasıl Kullanılır?
Gül suyu parfüm sanayisinde, lokum yapımında, hamur işlerinde, esanslarda, şekerlemelerde tatlı yapımlarında ve en çok bilinen yönüyle cilt bakımında birçok üründe kullanılır. En bilinen yoluyla gül bir çiçek olarak süslemelerde, hediye verilmesinde çokça kullanılmaktadır. Gül suyunun daha çok kullanım alanı olup yapraklarından suyuna kullanım alanları oldukça geniştir. Cilt için mükemmel bir kaynak olan suyu cilde direk uygulanarak aynı zamanda kremlerin, maskelerin, kürlerin içine katılarak da kullanılmaktadır. Gül yapraklarını direkt olarak yemeklerinizde de kullanabilirsiniz.

Gül Suyunun Faydaları Nelerdir?
    Bağırsaklarınızı temizleyerek kabızlığı giderebilirsiniz.
    Gül yaprakları salatalarda ve çay yapımında da rahatça kullanılabilir. Gözdeki iltihaplanmayı giderebilir etkisi hemen görebilirsiniz.
    Göz altı morluklarına yarar sağlamaktadır.
    Grip ve soğuk algınlıklarına karşı da gül kullanabilirsiniz.
    Gül suyu doğal yollarla elde edildiği zaman cilt için başarılı bir nem verme özelliğine sahiptir.
    Gül suyu, cildi temizlemede, tazelenmesinde, kırışıklıkların giderilmesine, yaraların hızlıca iyileşmesine yardımcı olur.
    Aynı zamanda gül suyu hem kadın hem erkek için traş edilen bölgeye uygulanarak tahriş olan bölgeyi yatıştırır.
    Öte yandan ciltteki  lekelerin gidermede başarılı bir üründür.
    Her gün düzenli kullanımda yatmadan önce veya gün içinde yüzünüzü gül suyu ile toniklerseniz kısa sürede yarar sağlarsınız.
    Gül suyu saçlarımız içinde bakım kaynağı olmaktadır.
    Kendi elde ettiğiniz ya da saf gül suyundan yararlanarak işlem görmekten yıpranmış saçlarınıza bakım yapabilir ve hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

Gül Suyunun Zararları Nelerdir?
    Düzenli ilaç kullanımınız var ise ağız yoluyla kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı fazla kullanımından kaçınmalısınız.
    Gülün yapısından kaynaklanmayan fakat insan vücudunun beklenmedik bir tepki vermesi o insanlar için gül suyunu zararlı hale getirebilir.
    Yan etkileri çok görülmemekle beraber hassas bünyeye sahip insanlarda, kusma, ishal, kabızlık, mide yanması, mide krampları, yorgunluk, baş ağrısı, uyku yetersizliği gibi rahatsızlıklar gözükebilir.
    Bu kişilerde gülü koklamak dahi bazı alerjik durumlar doğurabilir.
    Hamilelik döneminde çokta bilinmemekle birlikte kullanımına yine de dikkat edilmelidir.
    Kanı pıhtılaştırdığı için kanama durumunda zararlı olabilir ve ameliyat durumlarında risk yaratabilir.

 

 
Toplam blog
: 2
: 237
Kayıt tarihi
: 07.07.18
 
 

Dogal yollarla cilt bakımı yöntemleri ve maskeleri hakkında araştırmacı websitem: bedava internet..