Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Gül Tatlısı Tarifi

Gül Tatlısı Tarifi
 

Gül Tatlısı Tarifi malzemeler:

 
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz yada fındık
Yarım paket margarin ( oda sıcaklığında )
 
Ekstra Malzemeler
 
Şerbeti için ;
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
 
Gül Tatlısı Tarifi yapılışı:
 
İlk olarak şerbeti yaparak soğumaya bırakın.
Tatlı hamurunu yoğurun ve merdane yardımı ile açın.
Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin.
Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapın.
Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olursunuz.
Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve 160 derece fırında pişirin.
Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökün. Afiyet olsun

http://www.pratiktatlitarifleri.com/gultatlisitarifi
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..