Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gülden gelen güzellik; Gül suy Mucizesi

Gülden gelen güzellik; Gül suy Mucizesi
 

Gül suyu, gül yapraklarından elde edilen bir üründür. Bu doğal ürün asırlardır tıpta, parfümeri ve kozmetikte, tatlı ve yemek yapımında mutfaklarda başarıyla kullanılmaktadır. Gül suyu Kleopatra'nın en çok kullandığı kişisel bakım ürünü olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. Yine Eski Hindistan'da gül suyunun özel bazı dini rituellerde kullanıldığı bilinmektedir.

Gül suyuna mucizevi özelliğini kazandıran gül yaprağı A,B3, C,D,E vitaminlerini bünyesinde barındırmaktadır. Günümüzde özellikle kozmetik sektöründe kullanılan gül suyu, faydalarının yanı sıra ekonomik olmasıyla da kendine sektör içinde geniş bir yer bulmuştur.

Gül suyu antiseptik özelliği ile cilt için harika bir temizleyicidir. Cildin yağ dengesini ayarlayarak fazla yağlanmanın önüne geçer. Bu nedenle doğal gül suyunun pamuk üzerine dökülerek cilde çok bastırmadan sürülmesi önerilir.

Gözenekleri açarak cildin rahat nefes almasını sağlar.

Cildi pürüzsüzleştirir.

Yatıştırıcı özelliği sayesinde cilt kızarıklıklarını ve ciltteki ödemi engeller .

Kuru ve yaşlanmakta olan cildi nemlendirir. Ciltte oluşan kırışıklık ve lekelenmelere karşı koruyucu etkisi vardır. Gül suyu, bu özelliğiyle pek çok kadının güzellik sırlarından biridir.

Saçlar için de harika bir besleyici ve nemlendiricidir. Saç köklerinde kan akışını hızlandırır ve saçlara parlaklık kazandırır. Bu nedenle doğal ve konsantre olan gül suyu günlük kullanım şampuanının içine eklenerek kullanılabilir.

Yine gündelik stresten uzaklaşmak ve cildi rahatlatmak için banyo suyuna gül suyu eklenebilir.

Gül suyu, E vitamini kapsülü ve badem yağı kullanılarak evde yapılan yüz maskeleri cilde doğallık ve parlaklık kazandırmada başarılı ve ekonomik bir yöntem olarak kullanılabilir.

Göz altlarının gül suyu ile temizlenmesi, yorgunluktan oluşan göz altı torbalanmalarına iyi gelir. Aynı şekilde göz altında kan dolaşımını arttırma yolu ile morlukların oluşmasını engeller

Alternatif yöntemlere kıyasla çok daha ucuz ve doğal olan gül suyu ile taze ve ışıldayan bir cilde sahip olmak için evinizden gül suyunu eksik etmeyin. Bırakın doğadan gelen tazelikler sizi güzelleştirsin...

 

Uzm. Dr. Selda Yıldırım

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı 

 
Toplam blog
: 4
: 1365
Kayıt tarihi
: 06.01.14
 
 

1983 yılı, İstanbul doğumlu olan Dr. Selda Yıldırım, sağlığa ve güzelliğe olan tutkusu ile 2006 y..