Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Güldüren mülkiyet skandalı/Adamın tarlasının tapusu hala dördüncü göbek dedesinin adına kayıtlı

Güldüren mülkiyet skandalı/Adamın tarlasının tapusu hala dördüncü göbek dedesinin adına kayıtlı
 

Ne var bunda Korkut! Hiç değilse tapusu var; kayıtlı olsun da Âdem babanın adına olsun. Vatandaş üzerine almamış işte napalım.

Kerim Korkut düzeninde bu adam bu yerin sahibi olamaz. Getir bakalım tapunu kardeş. Tapular hala dedemin babasının adına kayıtlı. Dedenin babası nerede? Mezarda. Deden nerede? O da mezarda. Baban? O da. Üç kişi devrolmuş, arada hiç kayıt yok ve sen bu yerin sahibisin öyle mi?

Vatandaş üzerine almamış… Tapuda senin adın yazmıyorsa o tarlanın içine bile giremezsin; ben bilmem babanı dedeni. Böyle bir düzen olur mu ya! AB tarım başlığını açmıyormuş. Dördüncü dedenin adına kayıtlı tarlayı nereden bulsun da açsın. Kırk harami yöntemi; dedemden kaldı. Deden kim? Hem senin baban yok mu, dedenden nasıl kalıyor; dedenin çocuğu musun ki hahahahaha!

Peki, Tapu kadastro, tapu daireleri ne iş yapıyor? Vatandaş üzerine almamış. Vatandaşa ne bakıyorsun.Tapuda Ahmet yazıyor; ama sahibi (kullanan ) Mehmet. Ben onun torununun torunuyum. Nereden bileceğiz?

Babandan kalan mal üzerine almadığın zaman hazineye devroluyor de bak nasıl tapu çıkarıyor. 300 senelik kayıtsız mülk mü olurmuş! Tarla ile ilgili işlem yapacağım, sahibini arıyorum; seneler önce ölmüş. Oğlu uşağı var mı? Bilmiyoruz. Mirasçılar mahkeme ilamı çıkarmamışlar. Vergi dairesine bildirmemişler. Mirası ret de etmemişler. Dede ölmüş, baba da ölmüş; Allah rahmet eylesin! 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..