Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '16

 
Kategori
TV Programları
 

Güldürmeyen komedi programı olur mu Allah aşkına?

Güldürmeyen komedi programı olur mu Allah aşkına?
 

Son yıllarda en talihsiz sonuçlarla ve olaylarla karşılaşan kanalı olan Show TV'nin büyük bir ihtiyaç ile sarıldığı Güldür Güldür Show'un ne kadar yol katettiğini ve seviye olarak nereden nereye geldiğini az çok biliyoruz. Programın kendine has skeçlerinin ve karakterlerinin oluşması ile televizyon izleyicisini kendisine çekmesi sayesinde cuma geceleri onlar için başarı ile geçiyor.

Bunun farkına varan ve eğlence kanalından yürümeye çalışan Show TV, bir süredir yeni komedi programının tanıtımlarını yapıyordu. Bu programı biz daha önceden görmüştük ama başka bir ismi vardı.

Sezon başında Star'da başlayan ve çok iyi bir oyuncu kadrosuyla sunulan program Eğlendirme Dairesi'nin yarattığı hayal kırıklığı yüzünden program ile kanal yollarını ayırmıştı. Program tamamen bitti sanılırken ekip sürprizlerinin olduğuna dair paylaşımlarda bulunuyordu ve bu sürprizin ne olduğu geçtiğimiz günlerde belli olmuştu.

Show'u yeni komedi programına 3G Show yani Geldim Gördüm Güldüm Show adı verildi ve program dün gece resmen başladı.

Eğlendirme Dairesi'ne oranla birkaç değişikliğin yapıldığı ekibin heyecanı ve beklentisi gözlerinden okunuyordu. Bu sebepten gün boyunca oyuncular sosyal medya kanallarından sık sık programın başlayacağına dair paylaşımlar yaptı.

Program reytingleri ise TOTAL dışındaki diğer 2 grupta iyi denilebilecek sonuçlarla geldi.

Geldim Güldüm Show TOTAL'de 3.69 reyting ile 17., AB'de 4.65 reyting ile 4. , ABC'de 4.55 reyting ile 8.oldu. İlk bölüm için kabul edilebilir hatta iyi olarak görülebilir sonuçlar bunlar. Tebrik etmek gerekiyor.

Ama...

Programdan bir Güldür Güldür Show etkisi ya da performansı beklememek gerekiyor. Çünkü 3G'nin hikaye anlatımı konusunda ciddi sıkıntıları var. Futbolseverler bilir ; hani bir takım en iyi oyuncuları alır,efsane bir kadro kurar ama bir türlü başarılı olamaz, maç kazanamaz. 3G'nin verdiği izlenim de buna benziyor işte. Ekip çok iyi ama programın genelinde ciddi aksaklıklar var. Skeçler arasında sunulan ufak sahne arkası skeçleri bir hayli etkisiz kalıyor mesela.

Programın moderatörü Cengiz Bozkurt'un tavır ve sunuş hali olarak Ali Sunal benzeri davranması da etkilenmenin ve karşılaştırma ihtimaline sebep olabilecek başka bir durum olabilir.

Skeçlerde sunulan hikayeler çok havada kalıyor. Hatta neredeyse hiç güldürmüyor. Komedi programı yapıp da , güldürememek çok büyük bir başarı olur gerçekten. Aman dikkat yani.

Programda kadın programlarına gönderme yapan, Çetin Altay ve Bihter Dinçel'in şov yaptığı bir skeç vardı mesela. Bu skeci izlerken neredeyse hiç gülmediğim gibi, yarısında kanalı değiştirme hissi yaşadım. Yani izleyicinin zap yapasını getiren bir hikayeydi. Yine 40 küsür yaşındaki Ersin Korkut'un ÇGHB'de de sık sık gördüğümüz şekilde çocuk rolüyle oynatılmak istenmesini de çok abartılı bulanlardanım. Başka oyuncu mu kalmadı arkadaş? Neden hep Ersin Korkut? Hayır çocuk oyuncu rolünü yapabiliyor olsa tamam diyelim ama o da yok yani.

Kadronda Çetin Altay, Enis Arıkan,Okan Çabalar hatta Ünal Yeter gibi cehver diyebileceğimiz oyuncular varken neden Ersin Korkut yani? Buna bir de Şahin Irmak'ın abartılı tavır ve mimikleri eklenince insanın canı sıkılıyor gerçekten.

Siz ne dersiniz bilmem ama, açıkçası ben çok gülemedim. Eğer genel algı bu şekilde oluşursa, programın izleyici sayısı haftadan haftaya düşecektir.

O yüzden hikaye anlamında durumun değil de komedinin ön planda olduğu bir skeç dizisi oluşturmakta fayda var.

Yoksa güldürmeyen komedi programı olur mu Allah aşkına?

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..