Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Güle güle Akparti

Güle güle Akparti
 

Recep TAYİP ERDOĞAN


Adaletli kalkınma partisi; adından da anlaşılacağı üzere bu partinin bir amacı vardı. 

ADALET:

Her türlü kamu kurum ve kuruluşlarının tıkır tıkır çalışması esas olarak din, dil, ırk gözetmek sizin her türlü kişinin haklarının gözetimi.  AKP partisinin 2003 seçimlerinde başa geçmesi esnasında gerçektende Türkiye’yi oldukça zor günler beklemekteydi krizden yeni çıkmaya çabalamayan Türkiye de pek çok sorunlar vardı ama en önemlisi oda iradeli bir yönetici yoktu AKP tamda bu esnada Recep tayip Erdoğan’la bir umut oldu ilk seçimlerde yoğun çalışma temposuna giren AKP hükümeti baya başarılı işlere imza attı… Her şeyden önce oy veren şahsiyetleri önemsedi ve onlarla irtibat halinde olmak için BİMER diye bir kuruluş yaptı… BİMERİN işi halkın şikâyetlerine kulak vermekti. 

Öylede oldu birçok sorunu dile getiren vatandaşın sorunları çözüldü…

Böylece insanların düştüğü haksızlıklar çözülüyordu.

Bu 3 cü dönem seçimlerine kadar böyle gitti.

Pencerenin diğer tarafından bakıldığında durum pekte iç açıcı değildi.

KALKINMA:

Birçok temellerin atıldığı AKP hükümet döneminde pek çok yanlışlar vardı. Kişilerin şahsi çıkarları zaman zaman gözetilir oldu AKP hızlı bir şekilde kadrolaşmaya gitti. Pek çok şirketi özelleştirdi. Ancak AKP’nin en önemli kusurlarından biri pek çok kurum gibi özel sektörü denetleme de yetersiz kalması oldu.

Bu açığı fırsat bilen özel sektör pek çok yere haksız kazanç elde etmeye başladı buna örnek verecek olursak mesela telefon şebekeleri ve televizyon kanalları başta olmak üzere MEDAŞ gibi kurumlar insafı elden kaldırıp adeta milleti soymaya başladılar.

Denetim sizlik o kadar çok ki şimdilerde GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI olan kurum tamamen çaresiz olanları seyreder oldu.

Durum telefon şebekeleri tarafından da aynı, şebekeler denetimsizliğin sefasını sürerken Millet cefasını sürmekte ne yazık ki gelişi güzel çıkan kanunlar pek çok vatandaşı mağdur etmiştir.

Kırsal bölgelerde 18 madde uygulanmış pek çok vatandaşın elinden arazisi bölünmüş imar planı istenerek inşaat sektörü tamamen Zengin kişilerin iradesine verilmiştir.

Çiftçi içinde durum pek iç açıcı değildir; çiftçi ağır elektrik faturası ile baş başa kalmış özel sektörün hizmetine uğratılmıştır. Faturaya baktığınız zaman anlamsız mantıksız bilgiler gerekçe gösterilerek çiftçinin elinden kazandığı ekmek parası alınmak için zorlanmakta denetimsizlik duyarsızlık hat safa çıkmış vaziyettedir.

Yaklaşık bir yıl sonra Belediye seçimlerinde bu bedelin nasıl ödeneceğini ve AKP hükümetinin 30 milyon hezimetine nasıl uğrayacağını hep beraber göreceğiz…

NOT: ben bu yazımı yazarken insanlar üzerindeki tepkileri  görüşleri gözlemleyerek kaleme aldım   teşekkürler…        

Hasan TOSUN 

 
Toplam blog
: 21
: 606
Kayıt tarihi
: 14.08.08
 
 

Merhabalar Ben Hasan TOSUN 1974 yılında, Aksaray ilinin Eskil ilçesinde doğdum. Şiirle ve Yazarlı..