Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Güle güle arkadaşım Cem Çıtak

Güle güle arkadaşım Cem Çıtak
 

Ani ve genç ölümler hep üzmüştür insanları.. Ölüm kaçınılmaz olsa bile.. İşte Yeşilköy takımında başlayan futbol arkadaşlığımız, Genç Milli Takım’ da beraber oynadığımız, kamplarda birlikte o havayı diğer arkadaşlarımızla birlikte ciğerlerimize çektiğimiz o eski yıllar.

Benimle yaşıt olan ve futbol camiasında, oturduğu Bakırköy de efendi ve dürüst kişiliğiyle örnek gösterilen Cem Çıtak Pazartesi akşamı Osmaniye’deki İstiklalspor kulübü’nün suni cim sahasında daha maçın başlarında fenalaşarak kalp krizinden yaşamını yitirmiştir.

Ani ölümü, telefonuma gelen mesajla öğrendim, şaka yapıyorlar sandım, çünkü fizik olarak her zaman futbol da ön plana çıkan Cem, hani derler ya, “boğa ğibi kuvvetli” aynen öyleydi.

Milli takım da Fenerbahçe’li Mahmut ile birlikte fizik gücü kuvvetli bir kaç futbolcudan biriydi. Günümüzde de düzgün fiziğiyle dikkat çekiyordu..

Futbolculuk yaşamına daha sonra Sivas ve Antalya’da başarılı bir şekilde devam etmiştir.

Futbolculuktan sonra da antranörlükte de başarılı olmuştur. En son Fuat Yaman ile Kocaeli’de görev yapmıştı.

Ani ve beklenmedik ölümü bizi kederlere boğdu. Cenazesi ne kadar kalabalıktı. Futbol camiasından bir çok kişi ordaydı. 1980 yılında Yeşilköy genç takımında oynadığımız dönemden arkadaşları ve bir çok futbolcu arkadaşları, o nu son yolculuğunda yanlız bırakmadılar. Cem’e de yakışan buydu.

Sanki musalla taşında yatan o değil, sanki şimdi canlanacak, kalkacak, “şak yaptım ya” diyecek gibi, ama bu yolculuktan dönüş yok... O bizi şimdi yukardan bir yerlerden seyrediyor..

Naşı cenaze arabasına koyulurken cami avlusunun parmaklıklarının ardında annesi, ailesi, eşi Işıl, üç çocuğu (en son daha dört ay evvel doğan yavrusu) “güle güle” ”gülegüle” diyerek gözlerinden süzülen yaşlarla o nu uğurlamaları insanı hüzünlediriyor. Ani ve genç ölüm böyle birşey... İnsanı şok edercesine, şaşkına ceviriyor.

Ölüm den kaçınılmaz, ölüm allahın emri, her canlı bu yolculuğa çıkacak..

Ama çocuk, ama genç, ama yaşlı...

Sevgili Cem sen kalbimizdesin.. “GÜLE GÜLE”

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..