Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Güle güle sana!! Aziz Yıldırım

Aziz Yıldırım futboldan anlamıyor. Yöneticiliği ise tartışılır. Her işe maydonoz tarzında bir görev yapıyor. Transferler tek tek iyi ama takım olgusu FB den çok uzakta. Daha sezonun başı ama kötü bir sezon geçeceğini anlamak zor değil.

Aziz Yıldırım takım planlaması yapıyor mu? Ersun Yanal ile yaptığı konuşmalarda neler konuştu? Futbolcular ne kadar nitelikli olursa olsun TD niteliksiz olursa başarı olmaz. Ligin ilk maçında Konya'da kaybedilen maç tarihin en kötü yapraklarından biri. Son 15 dakikada yenilen 3 golün bir açıklaması var TD hatası. Yanlış değişiklikler ile rakibe gel ve bizi yen diyen TD yanlışlara dün de devam etti. Sahaya sürdüğü 11 yanlıştı. 4 stoper ile başlanan oyun ve 3 aydır sakat oyuncu değişikliği ile başlayan ikinci yarı hüsran ile biten maç oynadı .

Her futbolcunun bir sınıfı var. Örneğin Alex De Souza birinci sınıf bir futbolcudur. Bekir İrtegün ise beşinci sınıf. FB takımında bir çok oyuncu var ancak birinci sınıf oyuncu kaç tane? İkinci ve üçüncü sınıf oyuncular var. Sow , Christian, Meireless biraz Emre Bruno Alves  kaleciler Volkan ve Mert bu gruba girer. Kadlec ,Ziegler gönderilip neden alındı? Mehmet Topal hangi düşünce içinde alındı. Bu oyuncular FB ye ne kattı.

2008 yılında CL de yarı final oynayan takımdan 2013 e gelinen noktaya kadar harcanan paraları düşünürsek yapılan yanlışların ne kadar ciddi olduğunu anlamak zor olmaz. Zirveden aşağılara doğru gidiş bir yıllık hapis yaşamına rağmen Aziz Yıldırım'a hiç bir şey anlatmamış. Bu süreçte her iki rakibe verilen şampiyonluklar kaybedilen Türkiye Kupaları ve Anadoludan çıkan beşinci şampiyon hep yanlışların yada Aziz Yıldırım üretimi işler.

Aziz Yıldırım beşinci sınıf oyuncu Bekir İrtegün'e yıllık 1,5 milyon euro ödüyor. Bekir yılda  10 milyon euro ücret alsada beşinci sınıf oyuncu. CL de oynayabilir belki işde yapabilir ama asla onun değerini yükseltmezsiniz. Arsenal maçının ilk yarısında kalitesini ortaya koydu. Ersun Yanal neden onu sahaya sürdü ve neden oyundan çıkardı bilinmez ama oyuna aldığı Gökhan üç aydır oynamıyordu ve gol olan top onun önünde geçiyordu.

Birde Semih var. FTerim'in alt yapıdan bulup milli takıma yolladığı. Bu gün milli takımın Brezilya 2014 şansına en büyük taşı koyan adam. Macaristan beraberliğinin yaratıcısı Semih. Antep maçında tek vuruş ile uzaklaştırmaya çalıştığı top eline çarpıyordu. Ceza alanı içinde ve penaltı olması gerekiyordu Yorumculardan birisi " semih o topa elle dokunarak bir yarar sağladı mı ? " diye sordu. İyide sayın hocam geçen yıl Drogba dan açılan top Gökhan'ın eline çarptığında neden ayni yorum yapılmadı ? 

Takımın geri ortasında oynayan iki oyuncu takımın en önemliparçasıdır. Rakibin kaleye yaklaşmasını önlemek ve aldığı topu takım arkadaşına en uygun şekilde vermek zorundadır. Semih yada Bekir bu işi yapamayan oyunculardır. Takımlarına fayda verirler ama hiç beklenmedik yerde yakarlar. Çünki takım arkadaşına topu verme yeteneği çok zayıftır.

Sezon başı yapılan yorumların büyük bölümünde GS nin FB nin önünde olduğu söyleniyor. Fark yönetimde. Aziz Yıldırım yaptığı müdahaleler ile takıma fayda değil zarar veriyor. Bu ise GS ye yarıyor. Aziz Yıldırım en çok GS şampiyonluğu gören başkan. Aziz Yıldırım FB den çok GS ye yardım etti. Son iki şampiyonluk öncesinde GS Avrupaya bile gidemeyen bir takımdan üstelik yıldızı Arda'yı satmasına rağmen şampiyonluğu yakalarken en büyük kahraman olarak Aziz Yıldırım' ı görmelidir

2 temmuz 2011 den sonra yaşanan onca olumsuz olaya rağmen Aziz Yıldırım sanki hiçbir şey olmamışcasına FB yi yönetmeye çalışıyor. Bu ise FB ye zarar rakiplere fayda olarak dönüyor.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..