Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Güle Güle Sevgili Ramazan..!

Güle Güle Sevgili Ramazan..!
 

Çocukken sağolsun babamın bana yaptığı güzel bir şaka vardır. Ramazan' ın son günü ezan okunurken:

" Koş oğlum dışarı bak. Ramazan şimdi karşıyı tepeyi aşıp gidiyor. Seneye yine kısmetse gelecek..!"

derdi. Çocuk aklımla hemen dışarı fırlar, gözlerimi kocaman açarak söylenen yöne doğru bakardım. Birşey göremediğim için üzülerek içeri gelirdim. Aslında bu hüzüne neden olan sadece birşey görememek değil Ramazan' ın bizden gitmesiydi.

Yıllar sonra bugün bile son sahur vaktinde, son gün olması nedeniyle ayrı bir hüzün var içimde. Öyle ya içimize, çevremize ayrı bir huzur veren, kalplerimizi sevgiliyle dolduran "Sevgili Ramazan" ayrılıyor aramızdan. Sultanlığından mıdır bilinmez bu ayda herşey ayrı bir güzeldi. Diğer aylarda da çok gerek Oruç ve gerekse de başka nedenlerle aç kaldığımız oldu ama işin özünün sadece aç kalmak olmadığı asıl Ramazan ayı gelip çattığında anlaşılıyor. Sanki görünmeyen bir iyilik, huzur dolu bir atmosfer etrafınızı çeviriyor. Onu hissedenler, değerini az da olsa birazcık idrak edenler ondan maksimum ölçüde faydalanmak istiyor, kendi değerleri ve imkanları doğrultusunda ibadetler yapmaya çalışıyor. Kimileri hiç hissedemiyor bile. Ramazan onlara hiç dokunamadan geçip gidiyor aralarından.

Bu sene ki Ramazan da nihayete ermek üzere. Bir sonrakine hep birlikte sevdiklerimizle beraber ulaşmak dileğiyle, RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN..

Hoşcakalın..!
 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..